Fırında Kapya Biber Közleme Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kırmızı Kapya Biber Nasıl Közlenir?

HazırlamaPişirmeServis
30 dakika25 dakika2 Kilo

Malzemeler :

  • 2 kilo büyük boy kapya biber

Hazırlanışı :

Fırında kapya biber közlemek için; öncelikle 2 kilo kırmızı kapya biberi güzelce yıkayıp, iyice kurulayın. Ardından kırmızı biberlerin sap kısımlarını kopartın ve çekirdek kısımlarını temizleyin. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin. Közlemek için taze, sert ve etli olan kapya biberler seçin.

Daha sonra kapya biberleri önceden ısıtılmış 250 derece fırına verin. Yaklaşık 20-25 dakika kadar biberleri fırında közleyin.

Kırmızı kapya biberleri fırında közlemek yerine direk ocak üzerinde, mangalda ya da ocak üzerinde közmatikte de közleyebilirsiniz.

Daha sonra közlediğiniz kırmızı biberlerin kabuklarını daha kolay soyabilmek için henüz sıcakken bir poşet içerisine koyun ve poşetin ağzını bağlayın. Bu şekilde 20 dakika kadar bekletin. Biberler poşet içerisinde kendi buharıyla terleyecek ve kabukları çok kolay soyulacaktır.

Ardından biberleri poşetten çıkartıp, kabuklarını güzelce soyun.

Kabuklarını soyduğunuz közlenmiş kırmızı kapya biberleri salatalarda, mezelerde ya da çorbalarda kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kapya biberleri buzdolabı poşetlerine koyup, buzlukta aylarca saklayabilirsiniz. Dilerseniz zeytinyağının içinde kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Kırmızı Kapya Biber Başka Nasıl Közlenir?

Kırmızı kapya biberleri fırında közlemek yerine direk ocak üzerinde, mangalda ya da ocak üzerinde közmatikte de közleyebilirsiniz.

Üzerine köz tadı iyice sinmiş biberler hazırlamak istiyorsanız, mangal üzerine koyacağınız bir ızgarada biberleri çok rahat bir şekilde közleyebilirsiniz. Ya da ocak üzerinde ocağın bir gözünü en yüksek ateşe alın. Biberleri ısı geçirmez bir maşa yardımı ile ocak gözünün üzerine koyup, ara ara çevirerek her iki tarafını güzelce közleyebilirsiniz.

Fırında Kapya Biber Közleme Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 55 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 30 dakikası hazırlık, 25 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 kilo fırında kapya biber közleme içindir.

Afiyet Olsun.

Fırında Kapya Biber Közleme Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.