Buzlukta Maydanoz Saklama Tarifi, Nasıl Yapılır?

Maydanoz Buzlukta Nasıl Saklanır?

HazırlamaPişirmeServis
15 dakika-1 Demet

Malzemeler :

  • 1 demet maydanoz
  • Buzdolabı poşeti

Hazırlanışı :

Buzlukta maydanoz saklama yönteminde; öncelikle maydanozun sap kısmının az, yaprak kısmının çok olmasına dikkat ederek maydanozu seçin. Daha sonra 1 demet maydanozun sap kısmını kesip, ayırın.

Derin ve geniş bir kase içine yeteri miktarda su dökün. Maydanozları güzelce ayıklayıp, suyun içine koyun. Suyun içinde 10 dakika kadar bekletin. Ardından maydanozları 1-2 sudan geçirip, suyunu süzün.

Geniş bir havlu kağıt üzerine maydanozları koyup, iyice kurumasını sağlayın. Maydanozların çok iyi kuruması gerekir. Eğer maydanozları buzluğa ıslak koyarsanız, küçük küçük buz şeklinde olur.

İyice kuruladığınız maydanozları doğrama tahtası üzerine alıp, bıçak yardımı ile ince ince doğrayın.

Doğradığınız maydanozları iki ayrı küçük buzdolabı poşeti içine paylaştırın. Maydanozları poşetin içine düzgünce yayın. Maydanozların üzerine güzelce bastırıp, poşetin havasını iyice alarak poşeti düğümleyin.

Hazırladığınız maydanozları buzluğa düzgün bir şekilde koyup, aylarca saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman kullanacağınız miktarlarda alıp, börek, poğaça ve yemeklerde kullanabilirsiniz.

Buzlukta Maydanoz Saklama Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 15 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 15 dakikası hazırlık, 0 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 1 demet buzlukta maydanoz saklama içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.