Kestane Nasıl Saklanır Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kestane Nasıl Saklanır?

Malzemeler :

  • Kebaplık kestane

Hazırlanışı :

Kebaplık kestaneleri bıçak yardımı ile sırtlarından, boylu boyunca çizin. Ardından kestaneleri 10 dakika kadar suda bekletin.

Kestaneleri suda bekletmek, piştikten sonra kabuğundan kolayca ayrılmasını sağlar. Ardından kestanelerin suyunu süzüp, hafifçe kurulayın.

Geniş bir tavayı ocak üzerine koyun. Yüksek ateşte kızdırın. Ardından ocağı biraz kısın. Üzerine kestaneleri koyun. Orta ateş üzerinde 10 dk kadar bir yüzünü iyice kızarana kadar pişirin. Maşa yardımıyla kestaneleri çevirin. 10 dk kadar da diğer tarafını pişirin.

Bıçak ile çizdiğiniz yüzeylerde açılmalar başladığında, kestaneler pişmeye başlamış demektir. Kestaneler piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.

Kestaneler soğuduktan sonra tek tek soyun. Kullanacağınız kadarını buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucu da 8 ay kadar saklayabilirsiniz. Daha sonra kullanacağınız zaman derin dondurucudan çıkartın. Oda ısısında çözülmesini sağladıktan sonra istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.