Buzlukta Şeftali Saklama Tarifi, Nasıl Yapılır?

Şeftali Buzlukta Nasıl Saklanır?

HazırlamaPişirmeServis
15 dakika-2 Poşet

Malzemeler :

  • 1 kilo şeftali

Hazırlanışı :

Buzlukta şeftali saklamak için; öncelikle 1 kilo şeftaliyi ya da kullanacağınız miktardaki şeftalileri güzelce yıkayın. Ardından şeftalilerin kabuğunu soyun. Tercihen orta sertlikte şeftali kullanın.

Daha sonra kabuğunu soyduğunuz şeftalileri ortadan ikiye bölüp, çekirdek kısmını çıkartın.

Ardından şeftalileri ne için kullanmayı planladığınızı düşünerek istediğiniz büyüklükte dilimlere ayırın.

Diğer tarafta dilimlediğiniz şeftalileri buzdolabı poşetlerine kullanacağınız miktarlarda paylaştırın.

Şeftalileri üst üste gelmeyecek şekilde eliniz ile güzelce yayın. Ardından poşetin içindeki havayı bir pipet yardımı ile alın. Poşetin ağzını sıkıca kapatın.

Hazırladığınız bu yöntem ile şeftalileri buzlukta 1 yıla kadar bozulmadan saklayabilirsiniz.

Şeftali Buzlukta Başka Nasıl Saklanır?

Buzlukta şeftali saklamanın bir diğer yöntemi de ön dondurma işlemi yaparak saklamaktır. Ön dondurma işlemine tabi tuttuğunuz şeftaliler diğer saklama yöntemine göre birbirine çok daha az yapışır. Bu sayede ilerde kullanmak istediğinizde her bir şeftali dilimini kolayca ayrı ayrı çıkartabilirsiniz. Bunun için şeftalileri dilimledikten sonra yağlı kağıt serili bir kap ya da tepsi içine birbirine değmeyecek şekilde tek tek dizin. Bu şekilde buzluk içine yerleştirin. Buzlukta en az 2-3 saat bekletin. Dondurucunuzun soğukluğuna bağlı olarak, şeftalilerin donma süresi değişebilir. Daha sonra donan şeftalileri buzluktan çıkartın. Hava almayan bir kap içine donmuş şeftalileri yerleştirin. Kapağını kapatıp, buzluğa yerleştirin.

Dondurulmuş Şeftali İle Neler Yapılır?

Buzluktan çıkan şeftali ile komposto yapabilirsiniz. Bunun için buzluktan çıkarılan şeftaliyi hiç bekletmeden hemen tencere içine koyun. Üzerine şeker ve suyunu ekleyip, kaynatın. İsteğe göre sos olarak hazırlayıp, tatlılarınızın üzerinde kullanabilirsiniz. Reçel ve marmelat olarak da hazırlayıp, tüketebilirsiniz.

Buzlukta Şeftali Saklama Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 15 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 15 dakikası hazırlık, 0 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 poşet buzlukta şeftali saklama içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.