Buzlukta Nohut Saklama Tarifi, Nasıl Yapılır?

Buzlukta Nohut Nasıl Saklanır?

Malzemeler :

  • İstediğiniz miktarda nohut
  • Buzdolabı poşeti

Hazırlanışı :

Buzlukta nohut saklama için; ilk olarak istenilen miktarda nohutu derin bir kap içine koyun. Üzerini hafifçe geçecek kadar sıcak su döküp, 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün bekletildiği suyu dökün. Tencereye koyup, tekrar üzerlerini örtecek kadar su dökün. Ocak üzerine alıp, kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra ocağın altını biraz kısın. Nohutlar hafifçe yumuşayana kadar pişirin.

Kaynama işlemi sırasında suyun yüzeyinde biriken köpükler olacaktır. Bu köpükleri bir kaşık yardımı ile sürekli alıp, atın.

Nohutlar istenilen kıvamda piştikten sonra ocaktan alıp, suyunu süzün. Ardından soğumaya bırakın. Nohutlar soğuduktan sonra buzdolabı poşetine ya da vakumlu poşete bir defada tüketilebilecek şekilde doldurun. Paketleri içlerinde hava kalmayacak şekilde kapatın. Daha sonra nohutları derin dondurucuya yerleştirin.

Bu şekilde hazırladığınız nohutları bir sene boyunca muhafaza edebilirsiniz. Dondurucudan çıkartıp, çözülen nohutları kesinlikle tekrar dondurucuya koymayın.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.