Kesme Üçgen Erişte Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır?

Üçgen Kesme Makarna Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
60 dakika-1 Kilo

Malzemeler :

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un

Hazırlanışı :

Kesme üçgen erişte makarna yapımı için; derin bir kaba 6 adet yumurta kırın.

Ardından üzerlerine 1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyip, iyice karıştırın.

Daha sonra kaba 7 su bardağına yakın unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan hafifçe sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir.

Hazırladığınız erişte hamurunu hafifçe un serptiğiniz tezgah üzerine alın.

Hamuru 6 eşit parçaya ayırıp, düzgün bezeler yapın.

Bezelerden birini alın. Altına ve üzerine az miktar un serpiştirin.

Oklava yardımı ile çok ince ve kalın olmayacak şekilde açın. Daha sonra evinizin geniş ve havadar bir odasına büyük temiz bir örtü serin.

Açtığınız erişte hamurlarını bu örtünün üzerine birbirine değmeyecek şekilde serin ve kendi kendine kurumasını bekleyin. Hava sıcaklığına ve nemine göre kuruma süresi değişebilir, bunun için ara ara hamurları dikkatli bir şekilde alt üst edebilirsiniz. Kurumaya başlayan hamurların kenar kısımları kıvrılmaya başladığını göreceksiniz. Hamuru çok fazla kurutmayın. Aksi taktirde kırılır ve parçalanır. Çok fazla yumuşak da olmamalıdır. Bu seferde hamurlar birbirine yapışır. Hamurlar kesilebilecek ölçüde çok hafif nemli olmalıdır.

Eğer hamurları kurutmak için müsait bir yeriniz ve vaktiniz yoksa erişte hamurlarını saç ocağı kullanarak da kurutabilirsiniz. Bunun için saç ocağı üzerinde açmış olduğunuz hamurları önlü arkalı 20-30 saniye kadar pişirin ve ardından pişen hamurları bir tepsi içine alın. Kurumaması için üzerini mutlaka temiz bir bez ile örtün. Daha sonra kuruyan hamurları üst üste düzgün bir şekilde yerleştirip, tezgah üzerine alın. Keskin bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin.

Kestiğiniz hamurun yarısını alıp, yaklaşık 2 parmak genişliğinde, enine şeritler kesin.

Kestiğiniz şeritlerden birini alın. Bir köşesinden başlayarak üçgen şeklinde kesin.

Kestiğiniz erişte makarnaları elleriniz ile tek tek ayırın. Daha sonra erişteleri daha iyi ve kolay kuruyabilmesi için bir tepsi içine ya da geniş temiz bir örtü üzerine çok fazla üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Hamurları 2-3 gün kurumaya bırakın. Kuruma aşamasında kesme erişte makarnaları elleriniz ile ara ara hafifçe karıştırıp, tıkır tıkır olana kadar kurutun. Yoksa nemli kalan hamur bir süre sonra küflenir.

Kesme üçgen erişte makarna tıkır tıkır iyice kuruduktan sonra cam kavanozlarda, buzdolabı poşeti ya da bez poşetlerde güneş almayan serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Erişte Hamuru Başka Nasıl Yapılır?

Erişte hamurunu bu tarifteki gibi sadece un ile yapabileceğiniz gibi un miktarını azaltıp, un yerine irmik ilave ederek de yapabilirsiniz. İrmik erişte hamuruna hem lezzet katar hem de pişerken hamurun daha fazla şişmesini, kabarmasını sağlar.

Her ne kadar süt ile daha lezzetli olsa da süt kullanmadan sadece su ile de hamuru yoğurabilirsiniz.

İdeal olan hazırladığınız her bir hamur bezesi için 1 adet yumurta kullanmaktır fakat siz damak zevkinize göre yumurta sayısını arttırıp, azaltabilirsiniz. Fakat fazla yumurta koyarsanız, hamurunuzun yumurta kokabileceğini unutmayın.

Kesme Üçgen Erişte Makarna Nasıl Pişirilir?

Kuruttuğunuz üçgen erişteleri biraz tuz ile beraber yumuşayana kadar haşlayın. Ardından haşladığınız erişteleri biraz tereyağı ile beraber kavurun. Sıcak olarak servis edin. Arzu ederseniz üzerine yoğurtlu salçalı bir sos hazırlayıp, bu şekilde de servis edebilirsiniz. Ya da yine damak zevkinize göre kavrulmuş kıymalı olarak da tüketebilirsiniz.

Kesme Üçgen Erişte Makarna Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 60 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 60 dakikası hazırlık, 0 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 1 kilo kesme üçgen erişte makarna içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tarife Benzer Daha Çok Tarif İçin;

Aşağıdaki Tarifler de Nefis! Hemen Göz Atabilirsiniz;

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.