Çiğden Menemen Konservesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Pişirmeden Çiğ Menemen Konservesi Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
30 dakika35 dakika4 Küçük Boy Kavanoz

Malzemeler :

  • 1,5 kilo domates
  • 250 gr kıl biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı :

Çiğden menemen konservesi yapımı için; öncelikle 1 buçuk kilo domatesin kabuğunu soyun. Domatesleri çok küçük olmayacak şekilde küpler şeklinde doğrayın. Çok sulu olmayan etli domatesler tercih edin.

Daha sonra 250 gr kıl biberi küçük küçük doğrayın.

Diğer tarafta 4 adet küçük boy kavanozun tabanına doğradığınız biberleri kavanozların yarısına gelmeyecek şekilde paylaştırın. Biberleri kavanozun içine bastırarak yerleştirmeyin.

Daha sonra biberlerin üzerine doğradığınız domatesleri eliniz ile bastırarak yerleştirin. Kavanozları ağzına kadar doldurmayın.

Menemenlik biber ve domatesleri kavanoza yerleştirdikten sonra her bir kavanozun içine yarım çay kaşığı tuz serpiştirin.

Ardından da her bir kavanozun içine yarım yemek kaşığı zeytinyağı dökün.

Kavanozların kapaklarını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Mutlaka yeni konserve kapağı kullanın.

Daha sonra kavanozlarınızın rahatça sığabileceği derin bir tencereyi ocağın büyük gözü üzerine koyun. Kaynama sırasında kavanozlarda kırılma çatlama olmasın diye tencerenin tabanına bir mutfak bezi serin.

Bezin üzerine kavanozları düz bir şekilde oturtun.

Kavanozların üzerine çıkana kadar kaynar su döküp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağınızın altını kısmadan konservelerinizi 35 dakika kadar daha kaynatın. Kaynama sırasında kavanozlarınız birbirine çarpmaması için kavanozları sabitlemek için üzerlerine ağır bir kapak ya da ağır bir tabak koyun.

Konservelerin kaynama işlemi bittikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde konserveleri oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

Daha sonra konserveleri sudan çıkarıp, temiz bir bez ile iyice kurulayın.

Hazırladığınız çiğ menemen konservesinin kapakları içeriye doğru bombeleştiyse konserveleriniz vakumlanmış demektir. Ama her ihtimale karşı kavanozları tezgah üzerinde 1 gün bekletip, gözlemleyin. Kapaklarda atma ve kavanozlarda akma yoksa konservelerinizi güneş almayan serin bir yerde aylarca muhafaza edebilirsiniz.

Çiğden Menemen Konservesi Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 65 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 30 dakikası hazırlık, 35 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 küçük boy kavanoz çiğden menemen konservesi içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.