Karadut Şurubu Tarifi, Nasıl Yapılır?

Karadut Şurubu Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika40 dakika4 Kişilik

Malzemeler :

  • 500 gr karadut
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 limon suyu
  • 1 litre su

Hazırlanışı :

Karadut şurubu yapımında; ilk olarak yarım kilo karadutu hafifçe ezmeden yıkayıp, suyunu süzün.

Daha sonra karadutları orta boy derin bir tencere için koyun.

Karadutları tencereye koyduktan sonra üzerlerine 1 su bardağı kadar toz şeker koyun. Şeker miktarını karadutların tatlılık oranlarına göre ayarlayabilirsiniz.

Ardından tencereye 1 litre su döküp, güzelce karıştırın. Daha sonra tencereyi ocak üzerine alın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde karadutlar iyice yumuşayıp, hafif yoğun bir kıvam alana kadar pişirin.

Son olarak karadut şurubunu ocaktan almaya yakın içine yarım limon suyu sıkıp, 5 dakika kadar daha pişirmeye devam edin. Daha sonra karadut şurubunu ocaktan alıp, kenarda ılımaya bırakın.

Daha sonra şurubu olabildiğince ince bir süzgeçten geçirin. Bir spatula yardımı ile karadutları iyice ezip, suyunu çıkartın.

Hazırladığınız karadut şurubunu buzdolabında en az 2-3 saat kadar soğumaya bırakın.

Buzdolabında soğumaya bıraktığınız karadut şurubunu soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Karadut Şurubu Özü Nasıl Yapılır?

Karadut şurubunu hazırlayıp, suyunu süzgeçten geçirdikten sonra tekrardan suyunu tencere içine alın. Şurubu ocak üzerine alıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde şurubunuz biraz azalıp, hafif yoğun bir kıvam alana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak kavanoz içine koyun. Kavanozun kapağını kapatıp, bekletmeden hemen ters çevirip, vakumlanmasını sağlayın. Bu şekilde soğuyana kadar bekletin. Daha sonra güneş almayan serin bir yerde saklayabilirsiniz.

Karadut Şurubu Özü Nasıl Kullanılır?

Hazırladığınız karadut özünden 2-3 yemek kaşığı kadar alıp, bir su bardağı içine koyun. Üzerine damak tadınıza göre azar azar su döküp, karıştırarak lezzetini ayarlayabilirsiniz. Aynı zamanda karadut özünü dondurma yapımında, pasta, kek, kurabiye gibi hamur işi tariflerinde de kullanabilirsiniz.

Karadut Şurubu Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 50 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 40 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik karadut şurubu içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.