Patatesli Nohut Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?

Nohutlu Patates Yemeği Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika45 dakika4 Kişilik

Malzemeler :

  • 2 su bardağı kuru nohut
  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sıcak su
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı :

Patatesli nohut yemeği yapımında; ilk olarak 2 su bardağı nohudu derin bir tencere içine koyun.

Üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar ılık su döküp, şişmeleri için 1 gece bekletin.

Ertesi gün nohudun suyunu dökün ve tekrardan üzerlerini geçecek kadar su dökün. Tencereyi ocak üzerine alıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Nohutlar dağılmayacak şekilde yumuşayana kadar pişirin. Nohutların pişme işlemi sırasında suyun yüzeyinde köpükler olacaktır. Bu köpükleri bir kaşık yardımı ile alıp, atın.

Daha sonra geniş bir tencere içine 6 yemek kaşığı zeytinyağı döküp, ısıtın. Yağın üzerine 1 adet orta boy ince ince doğranmış soğan ekleyip, 2-3 dakika sürekli karıştırarak, kavurun.

Kavrulan soğanların üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası koyun.

Salçaların da kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Daha sonra 2 adet büyük boy patatesi çok küçük olmayacak şekilde küpler şeklinde doğrayın. Ardından doğradığınız patatesleri tencereye ekleyin.

Patatesleri de 1 dakika sürekli karıştırarak, kavurmaya devam edin.

Ardından tencereye haşlayıp, suyunu süzdüğünüz nohutları koyun. Üzerlerine damak tadınıza göre tuz, kırmızı toz biber ve karabiber ekleyin. 2 su bardağı kuru nohut haşlandıktan sonra yaklaşık 4 su bardağı kadar gelecektir. Hazır haşlanmış nohut ile bu yemeği yapacaksanız, 4 su bardağı haşlanmış nohut kullanmalısınız.

Nohutları da diğer malzemeler ile birlikte 1 dakika daha kavurmaya devam edin.

Son olarak patatesli nohut yemeğinin üzerine 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su döküp, güzelce karıştırın. İsteğe göre bu esnada yemeğinizin içine 2-3 adet kurutulmuş acı biber ekleyebilirsiniz.

Daha sonra tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde 25-30 dakika kadar pişirin.

Nohutlu patates yemeği piştikten sonra ocaktan alıp, 5 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Patatesli Nohut Yemeği Başka Nasıl Yapılır?

Yapımı son derece kolay ve çok lezzetli olan patatesli nohut yemeğini sade yapabileceğiniz gibi kuşbaşı etli, kıymalı ya da tavuk etli olarak da yapabilirsiniz.

Patatesli Nohut Yemeği Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 55 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 45 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik patatesli nohut yemeği içindir.

Afiyet Olsun.

Patatesli Nohut Yemeği Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.