Zencefil Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılır?

Gari (Zencefil Turşusu) Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
30 dakika5 dakika2 Küçük Boy Kavanoz

Malzemeler :

  • 500 gr taze zencefil
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı silme ince çekilmiş kaya tuzu
  • 2 su bardağı elma sirkesi

Hazırlanışı :

Zencefil turşusu yapımı için; öncelikle yarım kilo taze zencefilin kabuğunu bir çay kaşığının ucuyla ya da küçük sebze doğrayıcısı ile temizleyin. Ardından güzelce yıkayıp, kurulayın. Tarifte kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml dir.

Daha sonra taze zencefilleri sebze soyacağı ile olabildiğince ince ince kesin. İsteğe göre keskin bir bıçak ile de ince ince kesebilirsiniz.

İnce ince kestiğiniz zencefilleri derin bir kaba koyun.

Üzerlerine 2 yemek kaşığı silme ince çekilmiş kaya tuzu serpiştirin. Eliniz ile güzelce harmanlayın. Daha sonra zencefilleri suyunu salana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.

Diğer tarafta derin bir sos tavasına 2 su bardağı elma sirkesi ya da pirinç sirkesi dökün. Sirkenin üzerine 5 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.

Sirkeli karışımı ocak üzerine alıp, 4 dakika kadar kaynatın. Ardından ocak üzerinden alıp, kenarda 10 dakika kadar bekletin.

Daha sonra 2 küçük boy cam kavanozun içine hazırladığınız zencefilleri koyun. Kabın dibinde kalan zencefilin suyunu da kavanozlara eşit bir şekilde paylaştırın.

Son olarak hazırladığınız sirkeli karışımı da zencefillerin üzerlerini geçecek kadar dökün.

Ardından kavanozların kapağını sıkıca kapatın.

Hazırladığınız zencefil turşusunu buzdolabında 1 hafta kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Buzdolabında 2-3 ay boyunca bozulmadan saklayabilirsiniz. Bu süre içinde zencefil turşusundan günde 3-5 dilim aşırıya kaçmadan tüketebilirsiniz.

Zencefil Turşusu Nerelerde Kullanılır?

Zencefil turşusu, Japon mutfağında Suşi ve diğer balık yemekleriyle birlikte çok az miktarda servis edilir. Uzak Doğu Asya kültüründe, yemekler arası geçişte damak temizleyicisi olarak tüketilen bir turşudur.

Zencefil Turşusu Nasıl Tüketilir?

Zencefil turşusunu buzdolabında 1 hafta kadar dinlendirdikten sonra günde 3-5 dilim aşırıya kaçmadan tüketebilirsiniz. Buzdolabında 2-3 ay boyunca bozulmadan saklayabilirsiniz.

Zencefil Turşusu Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 35 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 30 dakikası hazırlık, 5 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 küçük boy kavanoz zencefil turşusu içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.