Armut Nasıl Saklanır? Ne Kadar Dayanır?

Armut Nasıl Saklanır? Armut Bozulmadan Ne Kadar Dayanır?

İçerik Listesi :

  • Armut Ne Kadar Dayanır?
  • Armut Buzdolabında Nasıl Saklanır?
  • Armut Buzdolabında Ne Kadar Dayanır?
  • Armut Buzlukta Ne Kadar Dayanır?
  • Armut Derin Dondurucuda Ne Kadar Dayanır?
  • Armut Kararmadan Daha Uzun Nasıl Saklanır?

Armut Saklama Rehberi

Armut cinsine ve olgunluk durumuna bağlı olarak alındıktan sonra oda koşullarında 4 güne kadar bozulmadan saklanabilir. Serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilmelidir. Bütün armudu daha uzun süre taze tutmak için soğukta tutmak gerekir.

Armut Buzdolabında Nasıl Saklanır?

Buzdolabında bütün armut 7-10 gün kadar bozulmadan saklanabilir. Bunun için hava alacak şekilde buzdolabı içinde muhafaza edebilirsiniz. Kapalı bir kaba ya da poşet içine koymanıza gerek yoktur.

Armut Buzdolabında Ne Kadar Dayanır?

Eğer saplarını koparıp, çekirdeklerini çıkarıp, dilimlerseniz kararmaması için hemen limonlu suya sokmanız gerekmektedir. Ardından suyunu süzüp, hava almayan kapalı bir kap içine koyun. Bu şekilde buzdolabında dilimlenmiş armut 5-7 güne kadar bozulmadan saklanabilir.

Armut Buzlukta Nasıl Saklanır? Armut Buzlukta Ne Kadar Dayanır?

Saplarını ve çekirdeklerini çıkarttığınız armutları ileride kullanmak istediğiniz amaca uygun olacak şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz armutları limonlu suya batırıp, çıkartın. Ardından fazla limonlu suyunu süzün.

Porsiyonladığınız armutları buzdolabı poşetlerine koyup, buzlukta 6-8 ay kadar saklayabilirsiniz. Eğer armutları ileride tek tek kullanmak istiyorsanız, buzluğa atmadan önce mutlaka ön dondurma işlemine tabi tutun. Bunun için dilimlediğiniz armutları yağlı kağıt serili bir kabın içine aralıklı olarak dizin. Donması için buzluğa kaldırın. Armutlar donduktan sonra buzluktan çıkartın. Buzdolabı poşetlerine doldurun. Ardından tekrar buzluğa koyun. Bu şekilde dondurduğunuz armut dilimleri birbirine yapışmayacaktır.

Armut Derin Dondurucuda Ne Kadar Dayanır?

Derin dondurucuda armudu 8-10 aya kadar saklayabilirsiniz. Bu sürenin sonunda armutun besin değerinde azalmalar meydana gelmeye ve yavaş yavaş bozulmaya başlayacaktır.

Armut Kararmadan Daha Uzun Nasıl Saklanır?

Armudu çok daha uzun süre kararmadan saklamanın bir diğer kullanılan yöntemi de şekerli su işlemine tabi tutmaktır. Bunun için 1 litre suya 2 su bardağı kadar şekeri ekleyin. Ve şeker eriyene kadar karıştırın. Su kaynamaya başladığında şekerli suya yarım limonun suyunu ekleyin. Ardından armutların kabuklarını soyun. Ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Kaynayan şekerli limonlu suyun içine atın. 2 dakika kadar suyun içinde bekletin ve ardından sudan çıkartın. Soğuması için bir kenarda dinlendirin.

Soğuyan armutları buzdolabı poşetlerine doldurun. Ardından dondurucuya kaldırın. Bu şekilde sakladığınız armutların rengi korunacak ve kararmayacaktır. Bu şekilde muhafaza ettiğiniz armutları 12 aya kadar saklayabilirsiniz.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:

Bu Tarife Benzer Daha Çok Tarif İçin;

Aşağıdaki Tarifler de Nefis! Hemen Göz Atabilirsiniz;

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.