Karışık Meyve Marmelatı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Meyve Marmelatı Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
20 dakika50 dakika2 Küçük Boy Kavanoz

Malzemeler :

  • 4 adet orta boy şeftali
  • 7 adet orta boy armut
  • 10 adet kırmızı erik
  • 5 adet anjelika erik
  • 150 gr vişne
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1/2 limon suyu

Hazırlanışı :

Karışık meyve marmelatı yapımı için; öncelikle 4 adet orta boy şeftali, 7 adet orta boy armut, 10 adet kırmızı erik ve 5 adet anjelika eriği küçük küçük dilimleyin. 150-200 gr kadar vişnenin de çekirdeğini çıkartın.

Daha sonra meyveleri derin bir tencere içine koyun. Üzerlerine yarım çay bardağı su dökün.

Ardından tencereyi ocak üzerine alıp, kapağını kapatın. Meyveleri orta kısık ateş üzerinde kaynamaya bırakın.

Bu esnada meyveler çok hafif yumuşayıp, suyunu yavaş yavaş bırakacaktır. Meyveleri güzelce karıştırıp, ocağın altını kısın. Meyveler iyice yumuşayıp, suyunu bıraktıktan sonra ocak üzerinden alın.

Diğer tarafta derin bir kap üzerine küçük delikli bir süzgeç yerleştirin. Meyveleri suyu ile birlikte süzgeç içine dökün. Herhangi büyük bir servis kaşığın arka tarafı ile meyvelerin üzerine bastırarak, süzgeçten geçirin. Meyvelerin posası kalıncaya kadar bu işleme devam edin.

Daha sonra süzgeçten geçirdiğiniz meyve püresini tencere içine koyun. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyin. Meyvelerin tatlılık oranlarına göre şeker miktarını azaltıp, çoğaltabilirsiniz.

Tencereyi ocak üzerine alıp, şeker eriyene kadar sürekli karıştırın. Şeker tamamen eridikten sonra karışım içine yarım limon suyu sıkıp, son bir kez daha karıştırın. Ardından kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Kaynama esnasında marmelatın üzerinde oluşan köpükleri mutlaka ara ara alın. Marmelat kaynadıkça koyulaşacak ve biraz azalacaktır.

Karışık meyve marmelatı istenilen kıvama geldikten sonra ocağın altını kapatın. Kıvamını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Eğer kıvamı koyu olsun istiyorsanız biraz daha fazla kaynatmalısınız. Ama unutmayın ki marmelat soğudukça kıvamı daha da koyulaşacaktır. Bu yüzden kıvamını anlamak için bir tabak içine biraz meyve marmelatı koyup, buzdolabında çok az soğuması için bekletin. Ardından tabağı yan çevirin. Marmelat tabakta biraz koyu kalıyorsa olmuş demektir.

Karışık meyve marmelatı piştikten sonra henüz sıcakken kavanozlara koyup, kapaklarını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra güneş almayan serin bir yerde saklayabilirsiniz. Açtıktan sonra da buzdolabında saklamalısınız.

Karışık Meyve Marmelatı Nerelerde Kullanılır?

Meyve marmelatını kahvaltıda kızarmış ekmek üzerinde, kurabiyelerde, pasta süslemelerinde, dondurma ve yoğurt üzerlerinde, sandviçlerde, sıcak ya da soğuk içecekler içerisinde kullanabilirsiniz.

Karışık Meyve Marmelatı Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 70 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 20 dakikası hazırlık, 50 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 küçük boy kavanoz karışık meyve marmelatı içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.