Barbunyalı Karalahana Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?

Mısır Unlu Karalahana Yemeği Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika50 dakika4 Kişilik

Malzemeler :

  • 1,5 su bardağı taze barbunya
  • 2 demet karalahana
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı haşlanmış barbunya suyu
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Hazırlanışı :

Barbunyalı karalahana yemeği için; ilk olarak 1 buçuk su bardağı taze barbunyayı bir tencere içine koyun. Üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su döküp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve barbunyalar hafifçe yumuşayana kadar pişirin.

Daha sonra barbunyaların suyunu bir beher içine süzüp, kenara alın. Barbunya suyunu yemeğin içinde kullanacağız. Tarifte taze barbunya yerine kuru barbunya da kullanabilirsiniz. Bunun için kuru barbunyayı akşamdan suda bekletip, ertesi günü haşlayabilirsiniz.

Diğer tarafta 2 demet karalahananın sap kısımlarını biraz kesin. 2 demet karalahana yaklaşık 600 gr ediyor. Karalahana yapraklarının üzerindeki damarları çok kalın olanları kesip, atın. Ardından bol su içinde iyice yıkayıp, suyunu süzün. Daha sonra bıçak yardımı ile çok kalın olmayacak şekilde doğrayın.

Diğer tarafta karalahana yapraklarını haşlayacak kadar derin bir tencere içine su döküp, kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra içine biraz tuz ve doğranmış karalahanaları koyup, üzerlerine bastırın. Karalahanaların çabucak pişmesi ve rengini koruması için suyuna biraz karbonat koyup, karıştırın. Orta kısık ateş üzerinde yaklaşık 15 dakika kadar karalahanaları haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp, kenara alın.

Geniş bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın. Yağın üzerine 2 adet küçük boy ince ince doğranmış soğan koyup, 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun.

Kavrulan soğanın üzerine 3 yemek kaşığı mısır unu ekleyin. Mısır ununu da yaklaşık 2 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.

Ardından tencereye 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin.

Salçanın kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak, kavurun.

Daha sonra tencereye haşlayıp, suyunu süzdüğünüz karalahanaları ekleyin.

Karalahanaların üzerine haşlanmış barbunya fasulyeleri ve damak tadınıza göre kırmızı pul biber koyun.

Son olarak tencereye 2 su bardağı haşlanmış barbunya suyu, 1 buçuk su bardağı su ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.

Barbunyalı karalahana yemeğini güzelce karıştırıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Mısır unlu karalahana yemeği piştikten sonra 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra servis edebilirsiniz.

Barbunyalı Karalahana Yemeği Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 60 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 50 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik barbunyalı karalahana yemeği içindir.

Afiyet Olsun.

Barbunyalı Karalahana Yemeği Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.