Taze Bamya Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Etli Bamya Çorbası Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
15 dakika40 dakika4 Kişilik

Malzemeler :

  • 300 gr küçük boy taze bamya
  • 100 gr orta yağlı kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı :

Taze bamya çorbası yapımı için; öncelikle 300 gr küçük boy bamyanın sap kısmında varsa kalın tüylerini temizleyin. Sap kısımlarını çok derine inmeden bıçak ile sağdan sola doğru döndürerek, kesin. Tepe kısmını huni şeklinde çıkartın. Bamyanın üst kısmını tamamen keserek ayırmamaya dikkat edin. Aksi takdirde bamyanın yapışkan sıvı salmasına sebep olur.

Hazırladığınız taze bamyaları güzelce yıkayın. Yapışkan sıvı salmasını önlemek için derin bir kap içine bamyaları koyun. Üzerlerini geçecek kadar su dökün. 1 adet limon suyu sıkın. Ardından çok az tuz ekleyip, bu şekilde bekletin.

Diğer tarafta orta boy derin bir tencere içine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın. Isınan yağın üzerine 100 gr orta yağlı kuşbaşı doğranmış et koyun. Biz tarifte daha lezzetli olması açısından kuzu eti kullandık. Siz isteğe göre dana eti kullanabilirsiniz. Etleri yumuşayana kadar ara ara karıştırarak, pişirin. Gerekirse etlerin üzerine biraz su ekleyebilirsiniz.

Daha sonra pişen etlerin üzerine 1 adet küçük boy ince ince doğranmış soğan ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar sürekli karıştırarak, pişirin.

Ardından tencereye 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası ve 2 diş ince ince doğranmış sarımsak koyun. Salçaların kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak, kavurun.

Ardından tencereye 1 adet orta boy rendelenmiş domates ekleyin. 1 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.

Son olarak tencereye limonlu suda bekletip süzdüğünüz bamyaları koyun.

Ardından 1 litre sıcak su dökün. Yarım limon suyu sıkıp, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 kere karıştırıp, çorbayı kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Pişme esnasında bamya çorbasını çok sık karıştırmayın ki bamyalar dağılmasın ve salyalanma olmasın.

Etli bamya çorbası piştikten sonra 5 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra kaselere döküp, yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Bamya Çorbası Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Bamyaların sap kısımlarını çok derine inmeden bıçak ile sağdan sola doğru döndürerek, kesin. Tepe kısmını huni şeklinde çıkartın. Bamyanın üst kısmını tamamen keserek ayırmamaya dikkat edin. Aksi takdirde bamyanın yapışkan sıvı salmasına sebep olur.

Bamyaların yapışkan sıvı salmasını önlemek için derin bir kap içine bamyaları koyun. Üzerlerini geçecek kadar su dökün. 1 adet limon suyu sıkıp, çok az tuz ekleyip, bu şekilde bekletin.

Pişme esnasında taze bamya çorbasını çok sık karıştırmayın ki bamyalar dağılmasın ve salyalanma olmasın.

Çorba yapımında taze bamya yerine dondurulmuş bamya ya da kurutulmuş çiçek bamya kullanabilirsiniz. Eğer kurutulmuş bamya kullanacaksanız bamyaları elinizle ovuşturarak, ipinden çıkartın. Ardından bir tencere içine koyun. Üzerlerini geçecek kadar su ve limon suyu ekleyip, hafifçe yumuşayana kadar haşlayın.

Taze Bamya Çorbası Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 55 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 15 dakikası hazırlık, 40 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik taze bamya çorbası içindir.

Afiyet Olsun.

Taze Bamya Çorbası Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.