Tavada Çipura Fileto Tarifi, Nasıl Yapılır?

Tavada Soslu Çipura (Çupra) Kızartması Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
20 dakika10 dakika2 Kişilik

Malzemeler :

  • 1 adet çipura balığı
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı :

Tavada çipura fileto yapımı için, öncelikle 1 adet çipura balığını temizleyip, fileto şeklinde çıkartın. İsteğe göre balığınızı aldığınız yere temizletip, fileto çıkarmalarını isteyebilirsiniz. Bu şekilde 1 adet çipura balığından 2 adet fileto elde edeceksiniz. Filetolar üzerinde hiç kılçık kalmamasına dikkat edin. Eğer kılçığa denk gelirseniz bir balık cımbızı yardımı ile kılçıkları temizleyebilirsiniz.

Diğer tarafta orta boy bir kap içine 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Yağın üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay kaşığı karabiber ve damak tadınıza göre tuz koyun.

Ardından 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 tutam ince ince doğranmış dereotu ekleyin.

Tüm sos malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.

Daha sonra hazırladığınız sosun içine çipura filetoları koyun.

Filetoları sos ile birlikte güzelce harmanlayın. Ardından balıkların üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında en az 2 saat kadar marine edin.

Diğer tarafta geniş bir tavayı ocak üzerine alıp, iyice ısınmasını sağlayın. Isınan tavanın üzerine marine ettiğiniz çipura filetoları, derili kısımları altta olacak şekilde yerleştirin. Orta ateş üzerinde alt tarafları hafifçe kızarana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. İsteğe göre pişme esnasında tavaya biraz tereyağı koyabilirsiniz.

Daha sonra balıkları bir maşa yardımı ile ters çevirip, diğer yüzünü de yaklaşık 5 dakika daha pişirmeye devam edin.

Tavada soslu çipura filetolar piştikten sonra servis tabağına alıp, yanında bol yeşillikli bir salata ile servis edebilirsiniz.

Tavada Çipura Fileto Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 30 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 20 dakikası hazırlık, 10 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 kişilik tavada çipura fileto içindir.

Afiyet Olsun.

Tavada Çipura Fileto Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.