Türk mutfağının süregelen geleneksel mezesidir turşu. Öyle ki filmlere konu olmuşluğu çoktur. Limon tuzu ile mi daha güzel olur yoksa sirkeli mi diye az tartışmamıştır Adile Naşit ile Münir Özkul. İşte o zamanlardan gelen turşu geleneği, değerini hiç kaybetmemiş daha da çeşitlenip neredeyse her sebzenin turşusu yapılır hale gelmiştir.
Turşu aynı zamanda sebze ve meyveleri saklama yöntemlerinden bir tanesidir. Mevsiminde nerdeyse her sebzeden konservelerce turşu yapılır. Yapımı da oldukça kolaydır. Sadece bir konserveye su, şeker, kaya tuzu ve sirke, ya da tuz ve sirke yerine limon tuzu... İçine ne koysanız, artık onun turşusu olur. Tüm bunlar sonrasında, size sadece konservenin açılmasını beklemek kalır.
Turşunun kütür kütür olması için zamanını beklemek turşu yapmanın ilk kuralıdır. Turşuyu kurarken içine katacağız bir kaç kereviz yaprağı ise turşuya keskin ve aroma verir. Kapağının iyi kapanmış olması önemlidir. Hava alırsa olmaz.
Değişik Turşu Tarifleri
(Tarif 1) Karışık Doğrama Sebze Turşusu Tarifi
(Tarif 2) İçi Doldurulmuş Patlıcan Turşusu Tarifi
(Tarif 3) Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi
(Tarif 4) Taze Fasulye Turşusu Tarifi
(Tarif 5) Yeşil Domates Turşusu Tarifi
(Tarif 6) Karnabahar Turşusu Tarifi
(Tarif 7) Beyaz Lahana Turşusu Tarifi
(Tarif 8) Havuç Turşusu Tarifi
(Tarif 9) Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi
(Tarif 10) Sirkeli Kırmızı Lahana Salatası Tarifi
Her sebzenin turşusu lezzetlidir ama içlerinden havuç turşusu bizim favorimizdir. Hem renginden hem de sertliğinden dolayıdır ki yemek sofralarında kendini belli eder. Taze fasulye turşusu ise, taze fasulyeden mi turşu olur dedirtecek cinsten olup tadı da şaşırtıcıdır.
Artık bu turşuları yaptıktan sonra, yemek sofralarınıza salatanın yerini çeşit çeşit turşular alacaktır.
Afiyet olsun
Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:
Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?