Patlıcanlı Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır?

Patlıcan Soslu Makarna Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika25 dakika2 Kişilik

Malzemeler :

  • 1/2 paket makarna
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı :

Patlıcanlı makarna yapımı için; öncelikle 3 adet orta boy patlıcanı alacalı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Patlıcanların acılığının gitmesi için tuzlu su içinde yarım saat bekletin. Daha sonra 1 adet orta boy soğanı ay şeklinde ince ince doğrayın. 2 diş sarımsağı da ince ince doğrayın. Patlıcanların suyunu süzüp, iyice kurulayın.

Diğer tarafta geniş ve hafifçe derin bir tava içine tabanı kapatacak kadar zeytinyağı döküp, iyice ısıtın. Isınan yağın üzerine patlıcanları koyun.

Patlıcanlar çok hafif kızarana kadar sürekli karıştırarak, pişirin.

Patlıcanlar piştikten sonra üzerine doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Patlıcan ve soğan güzelce piştikten sonra üzerine 3 adet orta boy rondodan geçirilmiş domatesi koyun. Damak tadınıza göre tuz ekleyip, karıştırın.

Domatesler hafifçe suyunu çekene kadar pişirin.

Diğer tarafta derin bir tencere içerisine yeterli miktarda su koyup, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine biraz tuz ve yarım paket makarna ekleyip, karıştırın. Makarnayı yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanlı sos piştikten sonra üzerine haşlayıp, suyunu süzdüğünüz makarnayı koyun.

Makarnayı patlıcanlı sosu ile beraber güzelce karıştırın.

Hazırladığınız patlıcanlı makarnayı servis tabağına alıp, üzerine lor peynir ya da küçük küçük parçalanmış beyaz peynir serpiştirip, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Patlıcan Soslu Makarna Nasıl Bir Tariftir?

Patlıcanlı makarna; kolay malzemeler ile şipşak hazırlayabileceğiniz, pratikliği ve lezzeti ile çok seveceğiniz, aynı zamanda tek başına bir öğün olarak da sunabileceğiniz, doyurucu bir tariftir.

Patlıcanlı Makarna Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 35 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 25 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 kişilik patlıcanlı makarna içindir.

Afiyet Olsun.

Patlıcanlı Makarna Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.