Karides Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Mısır Unlu Çıtır Karides Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
40 dakika4 dakika6 Kişilik

Malzemeler :

  • 1 kilo taze karides
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak İçin:
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı :

Karides kızartması yapımı için; öncelikle 1 kilo taze karidesin kabuğunu soyup, ayıklayın. Ardından her bir karidesin sırt kısmındaki bağırsaklarını da bir kürdan ya da çatal yardımı ile güzelce temizleyin.

Daha sonra karidesleri yıkayın ve kevgir içine koyup, suyunun iyice süzülmesini sağlayın. İsteğe göre havlu kağıt üzerine alıp, iyice kurumasını sağlayabilirsiniz.

Diğer tarafta geniş bir kap içine 1 su bardağı kadar mısır unu koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı karabiber ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.

Mısır ununu baharatlar ve tuz ile birlikte güzelce karıştırın.

Daha sonra hazırladığınız mısır unlu karışımın üzerine ayıkladığınız karidesleri koyun.

Karidesleri mısır unlu karışım ile birlikte güzelce harmanlayıp, iyice bulanmasını sağlayın.

Ardından mısır ununa buladığınız karidesleri süzgeç içine koyun ve süzgeci sallayarak fazla unun gitmesini sağlayın.

Diğer tarafta orta boy derin bir tava ya da tencere içine 2 su bardağı kadar sıvı yağ döküp, orta ateş üzerinde kızdırın. Karidesleri kızgın yağ içine koyun.

Yaklaşık karidesleri 3-4 dakika hafifçe kızarana kadar arkalı, önlü güzelce pişirin. Karideslerin daha güzel pişmesi için azar azar kızartmaya özen gösterin. Karidesleri fazla pişirmeyin. Eğer fazla pişirirseniz sert ve lastik gibi olurlar.

Kızarttığınız karidesleri kağıt havlu serili bir tabak üzerine alıp, fazla yağının süzülmesini sağlayın. Daha sonra mısır unlu çıtır karidesi çok bekletmeden tarator sos eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Karides İçin Tarator Sos Nasıl Yapılır?

Tarator sosu hazırlamak için; 2 adet bayat ekmek içi, 2-3 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı süzme yoğurt, damak tadınıza göre tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 çay bardağı ceviz içi, yarım limon suyu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını mutfak robotu içine koyun. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar robottan geçirip, karidesin yanında servis edebilirsiniz.

Karides Kızartması Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 44 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 40 dakikası hazırlık, 4 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 6 kişilik karides kızartması içindir.

Afiyet Olsun.

Karides Kızartması Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.