Erişteli Nohutlu Salata Tarifi, Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Erişteli Nohutlu Salata Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika15 dakika4 Kişilik

Malzemeler :

  • 2 su bardağı erişte
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Üzeri İçin:
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı kırık ceviz

Hazırlanışı :

Erişteli nohutlu salata yapımı için; öncelikle orta boy derin bir tencere içine yarısına gelecek kadar su döküp, kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine biraz tuz ve 2 su bardağı erişte koyun.

Erişteleri ara ara karıştırıp, yumuşayana kadar haşlayın.

Daha sonra haşladığınız eriştenin suyunu süzün. Soğuması için geniş bir kap içine koyun. Soğuyan eriştelerin üzerine 1 buçuk su bardağı haşlanmış nohut ekleyin.

Diğer tarafta bir kase içine 1 buçuk su bardağı yoğurt koyun. Yoğurdun üzerine 2 diş rendelenmiş sarımsak ve biraz tuz ekleyin. Yoğurtlu karışımı tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpın.

Çırptığınız yoğurtlu karışımı erişte ve nohudun üzerine koyun.

Tüm salata malzemelerinin iyice karışmasını sağlayın.

Son olarak salatanın üzeri için; küçük bir tava içine 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı koyup, ocak üzerinde eritin. Eriyen yağın üzerine 1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber ve 3 yemek kaşığı kırık ceviz ekleyin.

Sosu yakmadan biraz kavrulmasını sağlayın.

Hazırladığınız yoğurtlu erişteli nohutlu salatayı servis tabağına koyup, yayın. Üzerine kavurduğunuz cevizli yağ karışımını döküp, servis edebilirsiniz.

Erişteli Nohutlu Salata Nasıl Bir Tariftir? Başka Nasıl Yapılır?

Yapımı oldukça kolay, yedikçe yedirtecek, doyurucu, hafif ve çok lezzetli bir salatadır. Erişte salatasını, çay saatlerine ve akşam yemeklerinin yanına bir meze olarak servis edebilirsiniz. Yoğurtlu erişte salatasını nohutlu yapabileceğiniz gibi haşlanmış yeşil mercimek ile de yapabilirsiniz. Aynı zamanda rendelenmiş kabak ve havucu soteleyip, salatanın içine ekleyebilirsiniz.

Erişteli Nohutlu Salata Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 25 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 15 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik erişteli nohutlu salata içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.