Nohut Piyazı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Nohuttan Piyaz Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika-4 Kişilik

Malzemeler :

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
  • Tuz

Hazırlanışı :

Nohut piyazı yapımı için; öncelikle 1 adet orta boy kuru soğanı ay şeklinde ince ince doğrayın. 1 adet kırmızı kapya biberi ince şeritler halinde kesin. Yarım demet maydanozu da ince ince doğrayın.

Diğer tarafta derin bir kap içine 1 buçuk su bardağı haşlanmış nohut koyun.

Nohudun üzerine doğradığınız soğan, kırmızı kapya biber ve maydanozu ekleyin. Damak tadınıza göre tuz, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 çay kaşığı kırmızı pul biber koyun. Baharat miktarını damak tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz.

Son olarak nohut piyazın üzerine yarım limon suyu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Tüm malzemeleri kaşık yardımı ile güzelce karıştırın.

Hazırladığınız nohut piyazını servis tabağına alıp, servis edebilirsiniz.

Nohut Piyazı Nasıl Bir Tariftir?

Nohut piyazı günün her öğününde severek tüketebileceğiniz, bol protein ve lif barındıran oldukça doyurucu bir salata ya da mezedir. Nohut piyazı, içerisindeki yeşillikleri ile birlikte oldukça sağlıklı ve besleyicidir. Aynı zamanda spor ve diyet yapanlar hatta vejetaryenler için de lezzetli bir tariftir. Nohut piyazını yemeğin yanında bir yancı, bir salata ya da tek başına bir öğün olarak servis edebilirsiniz.

Nohut Piyazı Başka Nasıl Yapılır?

Nohut piyazında kullandığınız malzemeleri damak tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Tarifte nohudu hazır haşlanmış konserve olarak da kullanabilirsiniz. Kuru soğan yerine taze soğan kullanabilirsiniz. Aynı zamanda nohut piyazı içine dereotu, domates, salatalık ve dilediğiniz taze otları ekleyebilirsiniz.

Gaziantep Usulü Nohut Piyazı Nasıl Yapılır?

Gaziantep usulü nohut piyazı genel hatlarıyla bu tarifteki gibi yapılır. Sadece servis etmeden önce nar ekşisi eklenip, son bir kez karıştırılıp bu şekilde servis edilir. Bazı tariflere göre de içine domates de eklenebilir.

Nohut Piyazı Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 10 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 0 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik nohut piyazı içindir.

Afiyet Olsun.

Nohut Piyazı Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.