Yoğurtlu Pazı Mezesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Pazılı Yoğurt Mezesi Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
15 dakika5 dakika4 Kişilik

Malzemeler :

  • 1 demet pazı
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Üzeri İçin:
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı :

Yoğurtlu pazı mezesi yapımı için; öncelikle 1 demet pazı yaprağını bol su içinde yıkayıp, ardından suyunu süzün. Daha sonra her bir pazı yaprağının ortasında bulunan sert sapı bıçak yardımı ile kesin.

Diğer tarafta derin bir tencere içine yeteri miktarda su koyup, kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine pazı yapraklarını ekleyip, 5 dakika haşlayın.

Ardından haşladığınız pazı yapraklarını süzgece alıp, iyice süzülmesini sağlayın.

Daha sonra suyu süzülen pazı yapraklarını tekrardan avuç içinde hafifçe sıkıp, suyunun iyice süzüldüğünden emin olun. Ardından pazı yapraklarını bıçak yardımı ile ince ince doğrayın.

Orta boy bir kap içine 5 yemek kaşığı süzme yoğurt koyun. Yoğurdun üzerine 1 diş ezilmiş sarımsak ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.

Yoğurt sosunu tel çırpıcı ya da kaşık yardımı ile iyice karıştırın.

Yoğurt sosunun üzerine doğradığınız pazıları koyun.

Tüm malzemeleri kaşık yardımı ile güzelce karıştırın.

Hazırladığınız pazılı yoğurt mezesini servis tabağına koyup, güzelce yayın. Üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip, servis edebilirsiniz.

Yoğurtlu Pazı Mezesi Başka Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu pazı mezesi yapımında 1 adet rendelenmiş havucu soteleyip, içine ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda 1 adet ince ince doğranmış soğanı da soteleyip, içine katabilirsiniz. Servis esnasında 2 yemek kaşığı doğranmış cevizi yağda kavurup, içine biraz kırmızı toz biber ekleyip, çok az kızdırıp pazı mezesinin üzerine dökebilirsiniz.

Yoğurtlu Pazı Mezesi Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 20 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 15 dakikası hazırlık, 5 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik yoğurtlu pazı mezesi içindir.

Afiyet Olsun.

Yoğurtlu Pazı Mezesi Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.