Tavada Izgara Tavuk Tarifi, Nasıl Yapılır?

Tavada Tavuk Izgara Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
5 dakika15 dakika1 Kişilik

Malzemeler :

  • 3 parça kemiksiz pirzola tavuk
  • 1/2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Köri, kimyon
  • Tuz

Hazırlanışı :

Tavada ızgara tavuk yapımında; 3 parça kemiksiz pirzola tavuk etini orta boy bir kaba koyun.

Üzerine yarım yemek kaşığı yoğurt, yarım çay kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, kimyon ve az miktar köri ekleyin.

Eliniz ile iyice harmanlayın. Bu şekilde 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.

Daha sonra geniş bir tavayı ocağın üzerine koyun. Yüksek ateşte tavayı iyice kızdırın. Tava yeterince kızdığında içine soslu tavuk etlerini koyun. Orta ateş üzerinde tavada ızgara tavukları arkalı önlü pişirin.

Tavada ızgara tavuklar piştikten sonra servis tabağına alın. Yanında pirinç ya da bulgur pilavı ve közlenmiş biber ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Izgara Tavuk Yapmanın Püf Noktaları

Tavada ızgara tavuk yapımında; etleri ne kadar uzun marine ederseniz, etleriniz o kadar lezzetli olacaktır. Tavuk etinde ideal marine süresi 2 ile 4 saat kadardır. Marine ettiğiniz tavuk etlerini tavada, fırında ya da mangalda pişirebilirsiniz.

Etleri sos da ya da baharatta bekletmek, marinasyon ya da terbiye etme işlemi olarak bilinir. Bu işlem, etlerin piştikten sonra lokum gibi yumuşak olmasını sağlayan önemli bir pişirme öncesi ön hazırlık işlemidir.

Tavada Izgara Tavuk Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 20 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 15 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 1 kişilik tavada ızgara tavuk içindir.

Afiyet Olsun.

Tavada Izgara Tavuk Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.