Frambuaz Marmelatı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Frambuaz (Ahududu) Marmelatı Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika30 dakika2 Küçük Boy Kavanoz

Malzemeler :

  • 500 gr frambuaz
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı :

Frambuaz marmelatı yapımı için; yarım kilo frambuazı orta boy derin bir tencere içine koyun. Biz tarifte dondurulmuş frambuaz kullandık. Siz isteğe göre taze frambuaz da kullanabilirsiniz. Eğer taze frambuaz kullanacaksanız tencerede şeker ile birlikte en az 2-3 saat bekletin.

Daha sonra frambuazların üzerine 1 buçuk su bardağı toz şeker serpiştirin. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir. Ardından hiç su eklemeden tencereyi ocak üzerine alın.

Frambuazları orta kısık ateş üzerinde kaynamaya bırakın. Bu esnada frambuazlar suyunu yavaş yavaş bırakacaktır.

Frambuazları güzelce karıştırın ve yaklaşık 25-30 dakika kadar orta kısık ateş üzerinde kaynatmaya devam edin. Kaynama esnasında marmelatın üzerinde oluşan köpükleri mutlaka ara ara alın. Frambuaz marmelatı kaynadıkça koyulaşacak ve biraz azalacaktır.

Son olarak frambuaz marmelatın içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu sıkıp, güzelce karıştırın. 1 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocak üzerinden alın.

Frambuaz marmelatı istenilen kıvama geldikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan iyice geçirin. Marmelatın kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Koyu olsun istiyorsanız biraz daha fazla kaynatmalısınız. Ama unutmayın ki marmelat soğudukça daha da koyulaşacaktır. Bu yüzden kıvamını anlamak için küçük bir tabak içine biraz frambuaz marmelatı koyup, buzdolabında kısa bir süre soğuması için bekletin. Ardından tabağı yan çevirin. Marmelatınız tabakta biraz koyu kalıyorsa olmuş demektir.

Frambuaz marmelatı piştikten sonra henüz sıcakken kavanoza koyup, kapağını sıkıca kapatın. Güneş almayan serin bir yerde saklayabilirsiniz. Açtıktan sonra da buzdolabında saklamalısınız.

Hazırladığınız frambuaz marmelatını kahvaltılarda, pasta süslemelerinde, kurabiyelerde, dondurmalarda, yoğurt ve süt ürünlerinde, sıcak ya da soğuk içeceklerde kullanabilirsiniz.

Frambuaz Marmelatı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Frambuaz marmelatının lezzeti için olgun frambuazlar kullanmaya özen gösterin.

Frambuazların tatlılığına göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz. Daha az şekerli bir marmelat tercih ediyorsanız, miktarını azaltabilirsiniz.

Marmelatın kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Koyu olsun istiyorsanız biraz daha fazla kaynatmalısınız. Ama unutmayın ki marmelat soğudukça daha da koyulaşacaktır. Bu yüzden kıvamını anlamak için küçük bir tabak içine biraz frambuaz marmelatı koyup, buzdolabında kısa bir süre soğuması için bekletin. Ardından tabağı yan çevirin. Marmelatınız tabakta biraz koyu kalıyorsa olmuş demektir.

Frambuaz Marmelatı Nerelerde Kullanılır?

Frambuaz marmelatını kahvaltılarda ekmek, galeta ya da bisküvi ile tüketebilirsiniz. Özellikle kızarmış ekmek ve peynir üzerine çok yakışır.

Frambuaz marmelatını her türlü sütlü tatlı, muhallebi ve pasta üzerlerinde kullanabilirsiniz. Dilerseniz pasta ve tatlıların iç dolgusunda, sıcak ve soğuk içeceklerin içinde, dondurma ve sorbelerde de kullanabilirsiniz.

Frambuaz Marmelatı Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 40 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 30 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 küçük boy kavanoz frambuaz marmelatı içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.