Vogue Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Vogue Tatlısı Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
20 dakika-6 Kişilik

Malzemeler :

  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 2 paket krem şanti tozu
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 adet büyük boy muz
  • Bisküvileri Islatmak İçin:
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Çikolata Sosu İçin:
  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı :

Vogue tatlısı yapımı için; öncelikle derin bir kap içine 2 paket krem şanti tozu koyun. Üzerine 1 su bardağı soğuk süt dökün.

Krem şantiyi mikser yardımı ile köpürene kadar iyice çırpın. Ardından soğuması için buzdolabına koyun. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir. Çay bardağı ölçüsü 110 ml dir.

Daha sonra bir kase içine 1 yemek kaşığı granül kahve koyun. Kahvenin üzerine 1 su bardağı ılık süt döküp, iyice karıştırın.

Diğer tarafta 2 adet büyük boy muzun kabuğunu soyup, halkalar halinde dilimleyin.

Ardından bebe bisküvilerini tek tek kahveli süt karışımına batırın.

Bisküvileri kahveli sütlü karışım içinde çok bekletmeden hemen süzüp, servis kuplarının tabanlarına yerleştirin. Her bir servis kasesinin tabanına 3 adet bisküvi koymanız yeterli olacaktır. Ardından muz dilimlerini de kupların kenar kısımlarına dizin.

Daha sonra bisküvilerin üzerine buzdolabında soğumuş olan krem şantiden 1 yemek kaşığı tepeleme koyup, hafifçe yayın.

Ardından krem şantinin üzerine tekrardan kahveli süt ile ıslattığınız bisküvilerden yerleştirin.

Bisküvilerin üzerine de tekrardan krem şantiden koyup, hafifçe yayın.

Çikolata sosu için; ısıya dayanıklı bir kase içine 1 tatlı kaşığı tereyağı koyun. Yağın üzerine 80 gr bitter çikolata ve 80 gr sütlü çikolatayı küçük küçük parçalayarak, ekleyin.

Çikolataları ve yağı benmari usulü eritin. Daha sonra eriyen çikolatanın üzerine 2 yemek kaşığı süt döküp, güzelce karıştırın. Ardından çikolata sosunu ara ara karıştırarak, soğumasını sağlayın.

Son olarak hazırladığınız vogue tatlısının üzerine soğumuş olan çikolata sosundan 1-2 yemek kaşığı gezdirin. Fındık ya da fıstık kırığı ile süsleyin. Eğer çikolata sosu kullanmak istemiyorsanız meyve miktarını arttırabilirsiniz.

Hazırladığınız vogue tatlısını soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Vogue Tatlısı Nasıl Bir Tariftir? Başka Nasıl Yapılır?

Vogue tatlısı, ana malzemeleri krem şanti, bebe bisküvisi ve muz olan, üzeri çikolata sosu ile süslenerek hazırlanan, dondurma tadında çok lezzetli bir tatlıdır. Yapımı oldukça pratik olan vogue tatlısı Fransız mutfağına ait, hiç pişirilmeden, kısa sürede hazırlanan en kolay tatlı tariflerinden biridir.

Vogue tatlısında isteğe göre krem şanti yerine kendi yaptığınız herhangi bir kremayı kullanabilirsiniz. Muz yerine farklı meyveler ile de hazırlayabilirsiniz. Eğer tarifte çikolatalı sosu kullanmak istemiyorsanız muz dilimlerini arttırabilirsiniz. Çikolatalı sos yerine meyveli bir sos da tercih edebilirsiniz.

Vogue Tatlısı Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 20 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 20 dakikası hazırlık, 0 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 6 kişilik vogue tatlısı içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.