Patlıcanlı Şehriye Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika30 dakika2 Kişilik

Malzemeler :

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet büyük boy patlıcan
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı :

Patlıcanlı şehriye pilavı yapımı için; öncelikle 1 adet büyük boy patlıcanı alacalı soyup, yıkayın. Ardından patlıcanı orta büyüklükte olacak şekilde küp küp doğrayın. Patlıcanlar kızardıktan sonra biraz küçülecekleri için küçük doğramamaya özen gösterin. 1 adet yeşil biber ve 1 adet kırmızı kapya biberi de küçük küpler şeklinde doğrayın. 1 adet küçük boy soğanın kabuğunu soyup, ince ince doğrayın.

Diğer tarafta doğradığınız patlıcanları kızgın yağ içinde güzelce kızartın. Patlıcanlar kızardıktan sonra kağıt havlu serili bir tabak üzerine alıp, fazla yağının süzülmesini sağlayın.

Daha sonra orta boy geniş bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın. Yağın üzerine doğradığınız soğanı koyup, 2 dakika kadar kavurun.

Ardından kavrulan soğanın üzerine doğradığınız biberleri ekleyin. Biberleri de soğan ile birlikte 2 dakika kadar kavurmaya devam edin.

Daha sonra tencereye 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası koyun.

Salçanın kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak, kavurun.

Daha sonra tencereye 1 su bardağı arpa şehriye ekleyin.

Şehriyeleri yaklaşık 2 dakika sürekli karıştırarak, kavurun.

Ardından tencereye kızarttığınız patlıcanları koyun. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin.

Patlıcanları zedelemeden malzemeleri hafifçe karıştırın.

Son olarak tencereye 1 buçuk su bardağı sıcak su döküp, karıştırın. Suyun şehriyelerin üzerini hafifçe geçmesi yeterli olacaktır.

Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde pilav suyunu çekene kadar pişirin.

Patlıcanlı arpa şehriye pilavı piştikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra isteğe göre üzerine 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz serpiştirip, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Patlıcanlı Şehriye Pilavı Nasıl Bir Tariftir? Başka Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı şehriye pilavı, et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışacak, aynı zamanda sofralarınıza renk katacak, yapımı oldukça pratik, iştah açıcı ve çok lezzetli bir pilav tarifidir.

Patlıcanlı şehriye pilavında, patlıcanları kızartmak yerine başta minik minik doğrayıp, tencere içinde yumuşayana kadar pişirebilirsiniz. İsteğe göre patlıcan miktarını arttırabilirsiniz. Aynı zamanda dilediğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz.

Patlıcanlı Şehriye Pilavı Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 40 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 30 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 kişilik patlıcanlı şehriye pilavı içindir.

Afiyet Olsun.

Patlıcanlı Şehriye Pilavı Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.