İncirin Faydaları

İncirin Faydaları Nelerdir?

İncir Neye İyi Gelir?

  • Hücre yenilenmesini sağlar.
  • Günlük vitamin ihtiyacının çoğunu karşılar.
  • Kan basıncını dengeler.
  • Kilo kontrolünde etkilidir.
  • Bakterilere karşı koruma sağlar.
  • Diş ve kemik sağlığını destekler.
  • Kansere karşı etkilidir.
  • Siğil oluşumuna karşı etkilidir.
  • Menopoz döneminde meme kanseri riskini azaltır.
  • Tam bir vitamin, antioksidan ve mineral deposudur.
  • İnsülin dengelenmesine yardımcı olur.
  • Kalp sağlığını korur.
  • Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Cilde tazelik kazandırır.
  • Daha sağlıklı saçlara sahip olmayı sağlar.

İncir

İncir dut ailesinin bir parçasıdır. Bu aileden ficus ağacının meyvesi olan incir, yenilebilir tohumlarla doludur. Yumuşak ve çiğnenebilir bir yapıdadır. Taze incir narin, çabuk bozulur bir yapıdadır. Hem incir hem de yaprakları çeşitli besinlerle dolu olup insan sağlığı açısından büyük önem taşır.

Yüzyılladır sevilerek tüketilen incir dünya genelinde en çok ülkemizde üretilmektedir. Ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz bölgesi incirin en çok üretildiği yerlerdir. Taze incir Ağustos, Eylül aylarında çıkarken kurutularak on iki ay boyunca yenilebilir. Her ne kadar faydaları açısından taze incir çok daha etkiliyken kuru incir de bu eşsiz meyveye her zaman ulaşabilme kolaylığı verir.

İncir Kaç Kaloridir?

100 gr incir yaklaşık 74 kaloridir. 1 adet incir ortalama 65 gram gelir ve bu da yaklaşık 48 kaloriye denk gelir.

İncirin Besin Değeri

Sağlık açısından birçok faydası olan incir vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir. 100 gramı 19 gr karbonhidrat, 3 gr lif, 0.75 gr protein, 0.3 gr yağ içerir.

İncirin Sağlığa Faydaları Nelerdir? İncir Neye İyi Gelir?

İncirin insan sağlığına bu kadar faydalı olmasının nedeni sahip olduğu besin değerleridir. Birçok vitamine ve minerale ev sahipliği yapan incir başta alzheimer, kalp damar hastalıkları, kanser olmak üzere kemik erimesi, astım, bronşit, kabızlık, tansiyon, kansızlık gibi birçok hastalığına iyi gelmektedir.

1 - Hücre Yenilenmesini Sağlar

İncir içeriğindeki yüksek oranda vitamin ve mineralle hücre yenilenmesinde etkin rol oynar. Hücre yenilenmesini sağlayarak vücudun daha sağlıklı ve daha genç olmasına destek olur.

2 - İnsan Vücudunun Günlük Vitamin Gereksiniminin Karşılanmasına Yardımcı Olur

İncir zengin vitamin ve mineral yapısıyla insan vücudunun günlük vitamin gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olur. İçeriğindeki bakır vücutta metabolizma dengesi ve enerji üretiminde etkili olur. B6 vitamini diyet proteinlerinin parçalanmasını ve yeni protein oluşumuna yardımcı olur. Beyin sağlığının korunmasında da son derece etkilidir.

3 - Kan Basıncını Dengeler

İncir kan basıncına ve kandaki yağ seviyesine etki eder. Böylece damar sağlığının iyileşmesinde rol oynar. Kalp krizi riskini azaltır.

4 - Kilo Kontrolünde Etkilidir

İncir lif açısından zengin bir besindir. Böylece kilo kontrolü yapmak isteyenler için atıştırmalık görevi üstlenebilir. Birkaç incir yediğinizde gün içinde daha uzun süre tokluk hissi hissedersiniz.

Son dönemde diyet programlarında incir kürlerine büyük yer verilmekte, bunların kilo vermeyi kolaylaştırdığı düşünülmektedir. Zeytinyağı ile incir kürü yapılarak her ikisinin de faydalarından yararlanılabilmektedir.

5 - Bakterilere Karşı Koruma Sağlar

İncirin içeriğinde yer alan mineral, vitamin ve lifler vücudun düzenini bozan bakterilere karşı savaşır. Böylece sağlığınızı korumaya destek olur.

6 - Diş ve Kemik Sağlığını Destekler

İncir kalsiyum ve magnezyum açısından zengin bir meyvedir. Bunlar diş ve kemik sağlığını korumada etkin rol oynarlar. Yüksek kalsiyum ve fosfor sayesinde diş ve kemik sağlığına iyi gelen bir meyvedir.

7 - Kansere Karşı Etkilidir

Çeşitli meyve ve sebzelerde yer alan luteolin bir flavonoiddir. Yani antioksidan ve antimikrobiyal ajanlardır. İncir luteolini destekleyerek vücuttaki tümörlerin büyümesini engellemeye destek olmaktadır.

8 - Siğil Oluşumuna Karşı Etkilidir

İncir dallarında ve yapraklarında süt bulunur. Bu sütün siğil oluşumunu engellemeye etkisi vardır. Tazeliği döneminde yaprak, sap ve dallardaki bu süt kullanılarak siğil oluşumuna karşı önlem alınabilir.

9 - Menopoz Döneminde Meme Kanseri Riskini Azaltır

Meme kanserli önlemede lifli meyvelerin etkili olduğu bir gerçektir. Bir porsiyon incir günlük gerekli olan 25 gr. Lifin 5 gramını karşılamaktadır. Böylece düzenli incir tüketimi meme kanserine yakalanma riskini azaltmaktadır.

10 - Tam Bir Vitamin, Antioksidan ve Mineral Deposudur

İncir vücuttaki serbest radikalleri etkisiz hale getirmektedir. Böylece hastalıklara karşı direnç oluşumunu sağlamakta, antioksidan açısından son derece zengin bir meyve olarak öne çıkmaktadır.

11 - İnsülin Dengelenmesine Yardımcı Olur

İncir lif yüklü bir meyvedir ve diyabet hastalarında insülin işlevine yardımcı olur.

12 - Kalp Sağlığını Korur

İncir kandaki trigliserit düzeyini düşürür ve kalp sağlığının iyileşmesine yardımcı olur. Serbest radikalleri temizleyerek riskleri azaltır.

13 - Mide Rahatsızlıklarına İyi Gelir

İncir B6 vitamini kaynağıdır. Böylece vücuttaki kolesterol seviyesini korur. Gıdaların daha kolay sindirilmesini sağlar.

14 - Cilde Tazelik Kazandırır

İncir cilt sağlığı için de son derece faydalı bir meyvedir. İçeriğinde yer alan B ve C vitamini sayesinde cildin yenilenmesini sağlar. Antioksidan içeriğiyle sıkılaşmasına yardımcı olarak daha genç, daha canlı ve daha sağlıklı bir cilt yapısına etki eder.

15 - Daha Sağlıklı Saçlara Sahip Olmayı Sağlar

İncir maskelerde ve saç kremlerinde çok fazla kullanılmaktadır. İçeriğindeki E vitamini saçları beslemekte, daha canlı, daha parlak ve güçlü saçlara sahip olmayı sağlamaktadır.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:

Bu Tarife Benzer Daha Çok Tarif İçin;

Aşağıdaki Tarifler de Nefis! Hemen Göz Atabilirsiniz;

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.