Buğday Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
5 dakika45 dakika6 Kişilik

Malzemeler :

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 8 su bardağı su
  • Tuz
  • Terbiyesi İçin:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Üzeri İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı :

Buğday çorbası yapımı için; ilk olarak 1 su bardağı buğdayı akşamdan bir kap içine koyun. Buğdayın üzerini geçecek kadar su döküp, bu şekilde 1 gece bekletin. Suda bekletmeniz buğdayların kısa sürede kolayca pişmesini sağlayacaktır. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir.

Ertesi günü buğdayların suyunu süzüp, derin bir tencere içine koyun. Üzerlerine 8 su bardağı su döküp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra orta kısık ateş üzerinde buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.

Buğdaylar piştikten sonra tencereye 1 su bardağı haşlanmış nohut ekleyip, karıştırın.

Buğday çorbasının terbiyesi için; derin bir kase içine 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı un ekleyin.

Terbiyeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıcı ile iyice karıştırın. Ardından kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alıp, terbiyeli karışımın içine dökün. Terbiyeyi hızlı bir şekilde karıştırıp, ılımasını sağlayın.

Yoğurtlu terbiyeyi azar azar çorbanın içine döküp, kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırın.

Daha sonra çorbayı kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

Çorbanın üzeri için; küçük bir tava içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, erimesini sağlayın. Yağın üzerine 1 yemek kaşığı kuru nane ekleyip, hafifçe kızdırın.

Çorbanın üzerine damak tadınıza göre tuz ve naneli yağ karışımını koyup, güzelce karıştırın.

Hazırladığınız yoğurtlu buğday çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Çorbanın kıvamı koyu ise üzerine azar azar kaynar su döküp, kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Çorba İçin Buğday Nasıl Haşlanır?

Buğday çorbası yapımında; buğdayı akşamdan bir kap içine koyun. Üzerini geçecek kadar su döküp, bu şekilde 1 gece bekletin. Suda bekletmeniz buğdayların kısa sürede kolayca pişmesini sağlayacaktır.

Aşurelik Buğdaydan Çorba Olur Mu?

Çorba yapımında aşurelik buğday kullanabilirsiniz. Biz çoğu tarifimizde özellikle aşurelik buğday tercih ettik. Çünkü aşurelik buğday, iri taneli yapısıyla çorbalarınıza lezzet ve kıvam katar. Çorba yapımına oldukça uygun bir buğday türüdür.

Buğday İle Çorba Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Buğdayı mümkünse önceden ıslatın. Akşamdan ıslatırsanız daha iyi olur fakat akşamdan ıslatamadıysanız en az 4-5 saat ıslatmaya çalışın. Bu hem pişirme süresini kısaltır hem de buğday daha yumuşak olur.

Islatılmış buğdayı tencereye koyduktan sonra üzerine suyunu ekleyin. Önce kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından orta-kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Buğdayınızın türüne göre buğdayın pişmesi en az 30-45 dakika sürer. Bu süre eğer buğdayı önceden ıslatmadıysanız çok daha fazla olacaktır.

Buğday İle Hangi Çorbalar Yapılır?

Buğday, oldukça lezzetli ve doyurucu bir besindir. Bu yüzden buğday ile birden çok fazla çorba yapmak mümkündür. Buğday çorbası, farklı yörelerde farklı malzemelerle de yapılabilir. Mesela buğday çorbasına nohut, et veya tavuk ekleyip, tavuklu buğday çorbası, etli buğday çorbası ya da nohutlu buğday çorbası hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli sebzeler ile pişirdiğinizde sebzeli buğday çorbası da yapabilirsiniz. Ayrıca, buğday çorbasını yoğurtlu hazırladığınızda soğuk olarak da servis edebilirsiniz.

Buğday Çorbası Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 50 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 45 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 6 kişilik buğday çorbası içindir.

Afiyet Olsun.

Buğday Çorbası Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.