Lokanta Usulü Cacık Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sarımsaklı Cacık Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika-4 Kişilik

Malzemeler :

  • 4 adet orta boy salatalık
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Üzeri İçin:
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı :

Lokanta usulü cacık yapımı için; öncelikle 4 adet orta boy salatalığı iyice yıkayıp, kurulayın. Ardından salatalıkların baş kısımlarını kesip, kabuğu ile birlikte rendeleyin. İsteğe göre salatalıkların kabuklarını soyabilirsiniz.

Diğer tarafta orta boy bir kase içine 2 su bardağı yoğurt koyun. Yoğurdun üzerine 1 su bardağı su, 1-2 diş ezilmiş sarımsak ve damak tadınıza göre tuz koyun.

Ardından malzemeleri tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpın.

Daha sonra yoğurtlu karışımın içine rendelediğiniz salatalıkları ekleyin. 1 yemek kaşığı da kuru nane koyun. Damak tadınıza göre naneyi azaltıp, çoğaltabilirsiniz.

Son olarak tüm cacık malzemelerini kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Cacığın kıvamını, su miktarını azaltıp ya da çoğaltarak ayarlayabilirsiniz.

Hazırladığınız cacığı buzdolabında en az 40-45 dakika soğumaya bırakın. Daha sonra servis kaselerine koyup, üzerlerine biraz zeytinyağı dökerek servis edebilirsiniz.

Cacık Nasıl Bir Tariftir? Başka Nasıl Yapılır?

Cacık; rendelenmiş salatalık, yoğurt, sarımsak, nane ve su ile hazırlanıp, soğuk olarak servis edilen, oldukça ferahlatıcı ve çok lezzetli bir Türk mezesidir. İçine değişik sebzeler katılarak da bir çok çeşidi yapılmaktadır. En bilinen çeşidi salatalık cacığıdır.

Cacık yapımında salatalıkları rendeleyerek yapabileceğiniz gibi minik minik küpler ya da yarım ay şeklinde doğrayarak da yapabilirsiniz. İsteğe göre içine nane yerine ince ince doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz. Su miktarını damak tadınıza göre azaltıp ya da çoğaltarak cacığın kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Lokanta Usulü Cacık Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 10 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 0 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik lokanta usulü cacık içindir.

Afiyet Olsun.

Lokanta Usulü Cacık Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.