Fırında Kılçıksız İstavrit Tarifi, Nasıl Yapılır?

Fırında Kılçıksız İstavrit Balığı Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
25 dakika25 dakika2 Kişilik

Malzemeler :

  • 500 gr istavrit balığı
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Kırmızı toz biber
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Sarımsak tozu
  • Tuz
  • Üzeri İçin:
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı :

Fırında kılçıksız istavrit yapımı için, öncelikle yarım kilo istavrit balığını ayıklayın. İsteğe göre balıkları aldığınız yere de ayıklatabilirsiniz. Ardından balıkları güzelce yıkayın. Süzgeç içinde bekletip, suyunun iyice süzülmesini sağlayın.

Daha sonra istavrit balıklarını baş kısmından tutup fileto şeklinde çıkartın. Bu şekilde tüketmek çok daha keyifli olduğu için tercih ettik fakat siz kılçıklı olarak da pişirebilirsiniz.

Fileto şeklinde çıkarttığınız istavritleri orta boy geniş bir kaba koyun. Üzerlerine damak tadınıza göre tuz serpiştirin. İsteğe göre kırmızı pul biber, kırmızı toz biber, sarımsak tozu ve karabiber de serpiştirebilirsiniz.

Eliniz ile balıkları güzelce harmanlayarak her yerine tuz ve baharatların gelmesini sağlayın.

Ardından geniş bir kap içine 1 su bardağı kadar mısır unu koyup, hafifçe yayın. Üzerine balık filetoları koyup, eliniz ile her tarafını mısır ununa güzelce bulayın.

Mısır ununa buladığınız istavrit balıklarını hafifçe yağlanmış küçük yuvarlak borcam kabının tabanına yan yana gelecek şekilde dizin.

Tüm balıkları tepsi içine dizdikten sonra üzerlerine güzelce zeytinyağı gezdirin.

Hazırladığınız mısır unlu kılçıksız istavrit balığını önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzerleri güzelce kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.

Fırında kılçıksız istavrit piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında bol ekşili limonlu rokalı soğan salatası tercih edebilirsiniz.

Fırında Kılçıksız İstavrit Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 50 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 25 dakikası hazırlık, 25 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 kişilik fırında kılçıksız istavrit içindir.

Afiyet Olsun.

Fırında Kılçıksız İstavrit Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.