Fırın Hamsi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Fırında Mısır Unsuz Soslu Hamsi Kızartması Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
15 dakika25 dakika4 Kişilik

Malzemeler :

  • 1/2 kilo iri hamsi
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
  • Tuz

Hazırlanışı :

Fırın hamsi yapımı için, öncelikle balıkçınızdan yarım kilo iri hamsi alın. Tarif için mutlaka iri hamsi kullanın. Eğer küçük hamsiler tercih ederseniz kılçıklarını ayıklarken zorluk çekersiniz.

Daha sonra hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkartın. Bunun için hamsilerin öncelikle kafalarını kopartıp, parmağınızla içini temizleyin. Ardından kılçıklarını orta kısmından sıkıca tutup, çekip, çıkartın. İsteğe göre hamsileri aldığınız yere temizletip, kılçıklarını çıkarmasını isteyebilirsiniz. Balıklarınızı temizledikten sonra güzelce yıkayın. Ardından süzgeç içinde bekleterek suyunun süzülmesini sağlayın.

Diğer tarafta büyük fırın tepsisi içine yağlı kağıt serin. Hamsilerin dış yüzeyleri yukarı bakacak şekilde yan yana dizin.

Daha sonra hamsilerin üzerine süreceğiniz sosu hazırlayın. Bu tarifte hamsileri un ya da mısır ununa bulamadığımız için, bu sos hamsilerin hem daha güzel pişmesini hem de çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Bir kase içine yarım küçük çay bardağı zeytinyağı dökün. Yağın üzerine damak tadınıza göre tuz, 1 tatlı kaşığı kekik ve yarım limon suyu koyun. İsteğe göre limon suyu koymayabilirsiniz. Sosu kaşık yardımı ile güzelce karıştırın.

Hazırladığınız sosu fırça yardımı ile balıkların üzerine bolca sürün. Balıkların güzelce kızarması için sosun tüm balıkların üzerine geldiğinden emin olun.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzerleri güzelce kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.

Fırında soslu hamsi piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında kırmızı soğan dilimleri ve roka salatası tercih edebilirsiniz.

Fırın Hamsi Başka Nasıl Yapılır?

Fırın hamsiyi bu tarifte olduğu gibi soslu olarak yapabileceğiniz gibi sadece mısır ununa bulayıp da fırında pişirebilirsiniz. Eğer mısır unlu sevmiyorsanız hamsileri ayıkladıktan sonra fırın tepsisine dizip, üzerlerine sadece tuz ve zeytinyağı gezdirip, bu şekilde de pişirebilirsiniz. Ya da domates, biber, soğan ve hamsileri birlikte bir araya getirerek fırında hamsi buğulama da yapabilirsiniz.

Fırın Hamsi Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 40 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 15 dakikası hazırlık, 25 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik fırın hamsi içindir.

Afiyet Olsun.

Fırın Hamsi Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.