Soğansız Menemen Tarifi, Nasıl Yapılır?

Klasik Menemen Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika20 dakika3 Kişilik

Malzemeler :

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı :

Menemen yapımı için; öncelikle 3 adet orta boy domatesin kabuğunu soyup, küçük küpler şeklinde doğrayın. Ardından 2-3 adet sivri biberi de küçük küçük doğrayın.

Daha sonra orta boy bir tava içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, ısıtın. Isınan yağın üzerine doğradığınız biberleri koyun.

Biberlerin rengi dönüp, hafifçe yumuşayana kadar ara ara karıştırarak, pişirin.

Daha sonra pişen biberlerin üzerine doğradığınız domatesleri ekleyin.

Malzemeleri güzelce karıştırıp, tavanın kapağını kapatın.

Domatesler iyice yumuşayana kadar orta kısık ateş üzerinde ara ara karıştırarak, pişirin.

3 kişilik menemen için, domatesler piştikten sonra tava içine 3 adet yumurtayı tek tek kırın. İsteğe göre yumurtaları ayrı bir kap içinde çırpıp, tavaya ekleyebilirsiniz.

Son olarak damak tadınıza göre tuz koyup, yumurtaları tava içinde güzelce karıştırın. Bu şekilde yumurtalar pişene kadar sürekli karıştırarak, pişirin.

Soğansız menemen piştikten sonra yanında ekmek ya da simit ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Menemen Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Menemen yapımında mutlaka taze sebzeler kullanılmalıdır. Özellikle domateslerin olgun ve sulu olmalarına özen gösterilmelidir. Menemen yaparken sıvı yağ yerine zeytinyağı ya da tereyağı kullanılmalıdır. Yumurtaların domates ve biberler ile iyice harmanlanması için pişirme esnasında iyice karıştırılmalıdır.

Menemen Başka Nasıl Yapılır?

Menemen bazı yörelerde soğansız yapılsa da damak zevkinize göre soğanlı menemen de yapabilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de serpiştirebilirsiniz. Yine damak zevkinize bağlı olarak üzerine pul biber, maydanoz hatta nane de ekleyebilirsiniz.

Orijinal Menemen Nasıl Yapılır? Adı Nerden Gelmektedir?

Menemen ilk olarak İzmirin Menemen ilçesine gelen Giritli Türkler tarafından yapılmıştır. Orijinal menemen yapımında ilk olarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurulur, ardından biberler ve domatesler eklenir. Son olarak kişi sayısına bağlı olarak yumurta kırılır ve pişirilir. Klasik ve orijinal menemen tarifi bu şekildedir.

Çakallı Menemeni Nasıl Yapılır?

Ülkemizde menemeni ile meşhur bir başka yerimizde Samsun-Çorum yolu üzerindeki Çakallı bölgesinde yapılan meşhur Çakallı menemenidir. Klasik menemen tarifinden farklı olarak Çakallı menemeninde soğan kullanılmaz ve yumurtanın sadece sarısı kullanılır. Pişme esnasında üzerine peynir eklenir ve yöreye ait ekmek ile servis edilir.

Soğansız Menemen Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 30 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 20 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 3 kişilik soğansız menemen içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.