Kahvaltılık Soslu Peynir Tarifi, Nasıl Yapılır?

Zeytinyağında Marine Edilmiş Kahvaltılık Beyaz Peynir Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika-2 Küçük Boy Kavanoz

Malzemeler :

  • 400 gr beyaz peynir
  • 4 adet defne yaprağı
  • 4 dal taze biberiye
  • 4 dal taze kekik
  • 4 adet kurutulmuş acı biber
  • 8 adet tane karabiber
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı :

Kahvaltılık soslu peynir yapımı için; 400 gr beyaz peyniri küçük küpler şeklinde dilimleyin. İstediğiniz herhangi bir peyniri kullanabilirsiniz.

Daha sonra 2 küçük boy kavanozun dibine ayrı olacak şekilde 2 adet defne yaprağı, 1 dal taze biberiye, 2 dal taze kekik, 1-2 adet kurutulmuş acı biber ve 3-4 adet tane karabiber yerleştirin.

Ardından küp küp dilimlediğiniz beyaz peynirleri kavanozların içine güzelce yerleştirin.

Peynirleri yerleştirme esnasında aralarına kalan taze kekik, taze biberiye, tane karabiber ve kurutulmuş acı biberleri koyun. Damak zevkinize göre koyacağınız baharat ve taze otların adetini artırıp, azaltabilirsiniz.

Son olarak her iki kavanoza peynirlerin üzerini kapatacak kadar zeytinyağı dökün. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.

Hazırladığınız kahvaltılık soslu beyaz peyniri buzdolabına koyun. Buzdolabında 2-3 gün marine olması ve taze otların kokusunun ve lezzetinin zeytinyağı ile beraber beyaz peynire geçmesi için bekletin. Daha sonra zeytinyağında marine edilmiş kahvaltılık beyaz peyniri servis tabağına içindeki otlarla birlikte koyup, servis edebilirsiniz.

Kahvaltılık Soslu Peynir Nasıl Bir Tariftir?

İstediğiniz peyniri taze otlar, baharatlar ve zeytinyağı ile lezzetlendirebileceğiniz, yapımı oldukça kolay, pratik ve çok lezzetli bir tariftir. Sadece kahvaltıda değil salatalarınızda da rahatlıkla kullanabileceğiniz bir lezzettir.

Kahvaltılık Soslu Peynir Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 10 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 0 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 küçük boy kavanoz kahvaltılık soslu peynir içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.