Balık Suyu Tarifi, Nasıl Yapılır?

Balık Suyu (Doğal Balık Bulyon) Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika30 dakika1 Litre

Malzemeler :

  • 1 adet orta boy levrek balığı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 adet limon dilimi
  • 4 adet tane karabiber
  • Tuz
  • 6 su bardağı su

Hazırlanışı :

Balık suyu yapımı için; öncelikle 1 adet orta boy levrek balığının içini ve pullarını temizleyin. Ardından balığı ortadan ikiye kesip, yıkayın ve süzgeç içine alın.

Daha sonra derin bir tencere içine levrek balığını koyun. Bütün balık kullanmak yerine kullanacağınız balığın kafasını, kuyruğunu ve kemiklerini kullanabilirsiniz. Balığın üzerine 6 su bardağı su dökün.

Balığın kokusunu alması ve aroma katması için içerisine 2 adet limon dilimi, 2 adet defne yaprağı, 3-4 adet tane karabiber ve damak tadınıza göre tuz ekleyip, kaynamaya bırakın. İsteğe göre balık suyu yapımında maydanoz, kereviz, sarımsak, havuç ve soğan da kullanabilirsiniz.

Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde balık yumuşayana kadar haşlayın. Balık yumuşadıktan sonra tencerenin içinden balığı süzerek alın ve suyunu ince bir tel süzgeçten süzün.

Süzdüğünüz balık suyunu ılımaya bırakın. Ilıyan balık suyunu buz kalıplarına, buz torbalarına, plastik kaplara ya da karton bardaklara koyup, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Ya da hava almayan bir kap içine döküp, buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.

Hazırladığınız ev yapımı balık suyunu balık çorbalarında, balık soslarında ve balık ile yapabileceğiniz tüm yemeklerde istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Balık Suyu Nerelerde Kullanılır?

Balık suyu, tavuk suyu ve et suyu gibi yemeklerde çok sık kullanılan bir malzeme değildir. Balık suyunu, balık çorbalarında, balık soslarında ve balık ile yapabileceğiniz tüm yemeklerde istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Balık Suyu Hangi Balıktan Yapılır?

Balık suyu genellikle beyaz etli balıklardan yapılır. Daha çok levrek, çupra, dil balığı, kalkan ve mezgit gibi balıklar tercih edilir. Bu balıkların kemikleri ve kafaları suya derin bir lezzet katar, çorbalar ve soslar için harika bir baz oluşturur.

Balık Suyu Nasıl Saklanır?

Balık suyunu buz kalıplarına, buz torbalarına, plastik kaplara ya da karton bardaklara koyup, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Ya da hava almayan bir kap içine döküp, buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.

Balık Suyu Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 40 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 30 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 1 litre balık suyu içindir.

Afiyet Olsun.

Balık Suyu Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.