Patlıcan Çullama Tarifi, Nasıl Yapılır?

Patlıcan Çullama Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika50 dakika4 Kişilik

Malzemeler :

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet küçük boy kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Hazırlanışı :

Patlıcan çullama yapımı için; öncelikle 6 adet orta boy patlıcanı yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin. Patlıcanların patlamaması için üzerine bıçak ile birkaç yerinden delik açın.

Patlıcanları önceden ısıtılmış 200 derece fırına verip, arada ters çevirerek közleyin. İsteğe göre ocak üzerinde de közleyebilirsiniz.

Daha sonra közlenmiş patlıcanları fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, iri küpler halinde doğrayın.

Diğer tarafta orta boy geniş bir tencere içine 2 adet soğanı ay şeklinde ince ince doğrayın. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı döküp, hafifçe yumuşayana kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine 2 adet küçük küpler halinde doğranmış kırmızı biber, 3 adet küçük küçük doğranmış yeşil biber ve 2 diş ince ince doğranmış sarımsağı koyun.

Biberleri soğanla birlikte 5 dakika kadar ara ara karıştırarak, pişirin. Ardından tencereye 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip, hafifçe kokusu çıkana kadar kavurun.

Salçayı kavurduktan sonra 2 adet orta boy minik küpler halinde doğranmış domatesi ekleyip, karıştırın. Domatesler hafifçe suyunu çekip, yumuşayana kadar pişirin.

Son olarak tencere içine közlenmiş patlıcanları, damak tadınıza göre tuz ve kırmızı pul biber ekleyip, karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatıp, köz patlıcanları diğer sebzeler ile birlikte 5 dakika kadar pişirin.

Patlıcan çullama piştikten sonra ocak üzerinden alıp, ılımaya bırakın. Daha sonra üzerine ince ince doğranmış maydanoz serpiştirip, yanında bazlama ya da lavaş ekmek ile servis edebilirsiniz.

Patlıcan Çullama Nasıl Bir Yemektir?

Patlıcan çullama; közlenmiş patlıcan, soğan, domates ve biberin bir arada pişirilerek hazırlandığı, Amasya yöresine ait, pratik ve çok lezzetli bir yemektir. Aynı zamanda salata ya da meze olarak ta servis edeceğiniz nefis bir tariftir.

Patlıcan Çullama Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 60 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 50 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik patlıcan çullama içindir.

Afiyet Olsun.

Patlıcan Çullama Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.