Meyveli Frozen Tarifi, Nasıl Yapılır?

Karışık Meyveli Frozen Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
10 dakika-2 Kişilik

Malzemeler :

  • 250 gr dondurulmuş mevsim meyvesi
  • 5 adet buz küpü
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı süzme bal

Hazırlanışı :

Meyveli frozen yapımı için; öncelikle 250 gr dondurulmuş mevsim meyvesini mutfak robotu içerisine koyun. Biz tarifte mevsim meyvesi olarak şeftali, nektarin, armut, kırmızı erik ve yaban mersini kullandık. Eğer elinizde dondurulmuş meyveniz yoksa meyveleri dilimleyip, buzlukta dondurabilirsiniz.

Daha sonra meyvelerin üzerine 5 adet buz küpü ve yarım limon suyu koyun.

Ardından malzemelerin üzerine 1-2 yemek kaşığı süzme bal ekleyin. Bal miktarını meyvelerin lezzetine bakarak ayarlayabilirsiniz.

Son olarak tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar kısa süreli aralıklar ile çalıştırıp, mutfak robotundan geçirin.

Hazırladığınız meyveli frozenı soğuk olarak servis edebilirsiniz. Frozen yapımında meyveleri donuk değil taze olarak kullanırsanız sıvı kıvam da bir meyveli frozen elde ederseniz. Bu yüzden meyveleri kullanmadan önce donana kadar buzlukta bekletebilirsiniz.

Meyveli Frozen Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 10 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 0 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 kişilik meyveli frozen içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.