Çilekli Kurabiye Tarifi, Nasıl Yapılır?

Çilekli Çikolatalı Cookie Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
15 dakika15 dakika12 Adet

Malzemeler :

  • 125 gr tereyağı
  • 1/2 çay bardağı esmer şeker
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 8 adet çilek

Hazırlanışı :

Çilekli kurabiye yapımı için; öncelikle 125 gr tereyağı ocak üzerinde yakmadan eritin. Ardından biraz ılımaya bırakın. Orta boy derin bir kap içine 125 gr eritilmiş tereyağı koyun. Üzerine yarım çay bardağı esmer şeker ve 1 çay bardağı toz şeker ekleyin. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.

Ardından kaba 1 adet yumurta, 1 paket vanilya ve yarım paket kabartma tozu koyun. Tekrardan çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırın. Tarifte kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml dir. Çay bardağı ölçüsü 110 ml dir.

Daha sonra kaba 2 su bardağı un koyun.

Tüm malzemeleri spatula yardımı ile iyice karıştırın.

Hazırladığınız kurabiye hamurunun üzerine 8 adet küçük küpler şeklinde doğranmış çileği ve 1 çay bardağı damla çikolata ekleyin.

Çilekleri fazla ezmeden ve bastırmadan spatula yardımı ile güzelce karıştırın. Kurabiye hamuru ele yapışan bir kıvam da olacaktır.

Hazırladığınız çilekli çikolatalı kurabiye hamurundan bir dondurma kaşığı ile parçalar alıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine koyun. Kurabiyeler pişme esnasında genişlediğinden birbirlerine yapışmamaları için aralarında yeteri miktarda boşluklar bırakın.

Hazırladığınız çilekli kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Kurabiyelerin kenar kısımları hafif pembeleşene kadar yaklaşık 15-16 dakika pişirin.

Çilekli çikolatalı kuki kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartıp, tepsi içinde soğumaya bırakın. Kurabiyeler piştikten sonra yumuşak olabilir bu pişmemiş anlamına gelmez. Bekledikçe içini çekecektir. Daha sonra çay ya da kahvenin yanında servis edebilirsiniz.

Çilekli Kurabiye Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 30 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 15 dakikası hazırlık, 15 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 12 adet çilekli kurabiye içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.