Hafta Sonu Kahvaltısına Menemen Tarifleri

Kahvaltıda O Varsa Başka Birşeye Gerek Yok : Menemen

Menemen Tarifleri :

  • Menemen
  • Kaşar Peynirli Menemen
  • Peynirli Menemen
  • Sucuklu Menemen
  • Köy Menemeni

Tarifler :

Menemen dendi mi bizde akan sular durur. O varsa kahvaltıya başka birşey aranmaz. Zaten ne yaparsanız yapın hepsi yardımcı tarif olur :) Başrolü menemenden kimse alamaz.

Soğanlı mı olur soğansız mı olur tartışmalarını artık bir kenara bırakın. Menemen olsun da isterse soğanı bol olsun isterse hiç olmasın ne farkeder. Şöyle ekmek banmaya suyu olsun, masaya geldi mi tabak uzatan sevdikleriniz olsun... Muhabbetiniz olsun, huzurunuz olsun, yeter...

Menemen, ekşi sözlük de adına sayfalar dolu entry ler yazılmış bir tariftir. "Menemeni ben yaparım, sen çayı demle" diyen kız, tartışmasız tüm erkekler tarafından baş tacı yapılmıştır :) Şimdi sıkı durun... Evet, doğru... Menemen işte erkeğin midesinden kalbine giden o yolun taa kendisidir. Kahvaltının canıdır, hafta sonunun iple çekilen kahvaltı sofrasıdır.

Biraz abarttığımızı düşünebilirsiniz. İnanın menemeni yazması bile zor :) Hatta öyle ki sabah olmuş, gecenin bir yarısı olmuş hiç farketmez onun için... Her vakit yaptırır, afiyetle de yedirtir. Tecrübeyle sabit :)

Şimdi gelelim hangi birini yapsak diye kara kara düşündüğümüz menemen tariflerine...Sade, bol domatesli, bol biberli, peynirli, sucuklu, kaşarlı, karışık...Dikkat ederseniz soğan polemiğine hiç girmedik :) Soğan bizim için teferruat çünkü... Haa, biz menemene genelde hep koyarız, o ayrı :)

Hafta Sonu Kahvaltısına Değişik Menemen Tarifleri

(Tarif 1) Menemen Tarifi

(Tarif 2) Kaşar Peynirli Menemen Tarifi

(Tarif 3) Peynirli Menemen Tarifi

(Tarif 4) Sucuklu Menemen Tarifi

(Tarif 5) Köy Menemeni Tarifi

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:

Bu Tarife Benzer Daha Çok Tarif İçin;

Aşağıdaki Tarifler de Nefis! Hemen Göz Atabilirsiniz;

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.