Peynirli İç Harç Tarifi, Nasıl Yapılır?

Peynirli İç Harcı Nasıl Yapılır?

HazırlamaPişirmeServis
5 dakika-6 Kişilik

Malzemeler :

  • 100 gr beyaz peynir
  • 100 gr lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz

Hazırlanışı :

Peynirli iç harç yapımı için; bir kap içine 100 gr beyaz peynir ve 100 gr lor peyniri koyun. Peynirleri çatal yardımı ile güzelce ezin. İsteğe göre peynirleri rendeleyebilir ya da eliniz ile de parçalayabilirsiniz.

Daha sonra peynirlerin üzerine 1-2 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyin. Peynirlerinizin tuz oranını göz önünde bulundurarak harca biraz tuz koyabilir ya da koymayabilirsiniz.

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. İsteğe göre harcın içine rendelenmiş kaşar peynir ya da dilediğiniz peynir çeşitlerinden ekleyebilirsiniz.

Hazırladığınız peynirli iç harcı börek, pide, poğaça ve gözleme içlerinde kullanabilirsiniz.

Peynirli İç Harç Nerelerde Kullanılır?

Peynirli iç harcı, poğaça, börek, pide, gözleme gibi tüm hamur işlerinde çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda iç harcınızı önceden hazırlayıp, buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz. Ya da buzlukta aylarca saklayabilirsiniz.

Börek, Poğaça, Pide Ve Gözlemede Hangi Peynir Kullanılır?

Börek, poğaça, pide ve gözleme içinde kullanacağınız peynirin bir kısmının yağlı ve eriyen bir peynir olması hamur işlerinizin daha lezzetli olmasını sağlar. Eğer sadece yağlı peynirler kullanırsanız hamur işleriniz pişerken içindeki peynirler akıp gider ve içlerinde hiç peynir görüntüsü olmaz. Bunun için peynirin bir kısmını yağlı bir kısmını da yağsız olarak tercih edebilirsiniz. Mesela yağsız peynir olarak kuru beyaz peynir, ekşimik ya da lor peyniri kullanabilirsiniz.

Peynirli İç Harç Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 5 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 0 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 6 kişilik peynirli iç harç içindir.

Afiyet Olsun.

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.