Garnitürlü Pilav Tarifi, Nasıl Yapılır?

Garnitürlü Pilav Tarifi

HazırlamaPişirmeServis
5 dakika15 dakika2 Kişilik

Malzemeler :

  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz

Hazırlanışı :

Garnitürlü pilav yapımında; 1 su bardağı pirinci yıkayıp, 15 dakika tuzlu ılık suda dinlendirin. 1 küçük boy kavanoz garnitürü açıp, süzgece alın. Sudan geçirip, süzmeye bırakın.

Orta boy derin bir tencereye 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Eriyen yağın üzerine suyu süzülen pirinçleri ekleyip, 2 dakika kavurun. Ardından damak tadınıza göre tuz ve 1-2 kesme şeker koyup, 1 dakika kadar daha kavurun.

Daha sonra kavrulan pirinçlerin üzerine 2 su bardağı sıcak su döküp, 1-2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu biraz çekinceye kadar pişirin.

Ardından tencereye garnitürü koyun. Tencerenin tekrardan kapağını kapatıp, suyunu tamamen çekene kadar pişirmeye devam edin.

Garnitürlü pilav piştikten sonra tencerenin kapağını açıp, 1-2 kere karıştırın. Kapak ile tencere arasına kağıt havlu serip, kapağı kapatın. 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Hazırladığınız garnitürlü pilavı sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Garnitürlü Pilav Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 20 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 15 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 kişilik garnitürlü pilav içindir.

Afiyet Olsun.

Garnitürlü Pilav Yanına Ne Gider?

Videolu Tariflerimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:


Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yemek Tarifleri

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.