3. Günün İftar Yemeği Menüsü

3. Günün İftar Yemeği Menüsü

İftar Yemekleri :

Tarifler :

İmaret Çorbası ile başladığımız 3. Günün İftar Menüsü tariflerimize Hatay Kağıt Kebabı, Bostana Salatası, Tırnak Pide tarifleri ile devam edip, son olarak Taş Kadayıf tarifi ile tamamladık.

Menümüzdeki her bir tarif ayrı ayrı çok lezzetli iftar yemeklerinden oluşmaktadır. Bu kez yapımı biraz meşakatli görünse de iftar sofrasında sunduğunuzda tüm zahmetinize ve emeğinize değecektir.

3. Günün İftar Yemeği Menüsü

(1. Tarif) | Osmanlıdan Günümüze Kadar Asırlardır Değişmeden Taşınmış, Bolu Mutfağının En Anlamlı Çorbası : İmaret Çorbası

Bolu yöresine ait, süt ve pirinç ile hazırlanan, içinde soğan sosu ve terbiyesi ile oldukça doyurucu, iştah açıcı, hafif ve çok lezzetli bir çorba tarifi.

(2. Tarif) | Evde Yapılabilecek En Lezzetli Kebap : Hatay Kağıt Kebabı

Az malzeme ile kısa sürede çok kolay bir şekilde hazırlayacağınız, kendi suyunda pişen, sunumu şık ve servisi kolay enfes bir kebap tarifi.

(3. Tarif) | Şanlıurfa Yöresinin En Sevilen Lezzetlerinden : Bostana Salatası

Her yemeğin yanına çok yakışacak, özellikle ekşili ve acılı sosu ile iştahlarınızı kabartacak, pratik ve çok lezzetli bir kaşık salatası tarifi.

(4. Tarif) | Kebapçılarda, Dönercilerde Yediğinizin Bire Bir Aynısı : Tırnak Pide

Çok az malzeme ile hazırlayıp, çok beklemeden kısa sürede mayalandıracağınız ve çabucak pişirebileceğiniz tam kıvamında tırnak pide tarifi.

(5. Tarif) | Lezzetiyle Damak Çatlatan Efsane Bir Tatlı : Taş Kadayıf

Adana, Hatay, Antalya ve Malatya başta olmak üzere birçok yörede sıkça yapılan dışı kıtır, hafif şerbetli ve içi bol cevizli geleneksel bir tatlı tarifi.

3. Günün İftar Menüsü, 5 tariften oluşan lezzetli, doyurucu ve biraz da meşakatli bir iftar menüsüdür. Menümüz, yöresel çorba, kebap, salata, pide ve tatlı olmak üzere 5 ana kategoriden oluşmaktadır.

İftar menüsündeki iftar yemeklerinin tamamını hazırlamanız yaklaşık 150-180 dk sürer. Her bir iftar yemeğinin hazırlanış süresi tarifinin için de ayrıca bulabilirsiniz.

İftar menümüzü beğendiyseniz, bu menüdeki iftar yemeklerini sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.