8. Günün Ramazan İftar Menüsü

8. Günün Ramazan İftar Menüsü

Menü İçeriği :

Tarifler :

8. Günün Ramazan İftar Menüsü, 6 tariften oluşan pratik, lezzetli ve doyurucu bir iftar menüsüdür. Menümüz, çorba,tavuklu ana yemek, pilav, salata, tatlı olmak üzere 5 ana kategoriden oluşmaktadır.

İftar menüsündeki iftar yemeklerinin tamamını hazırlamanız yaklaşık 280 dk sürer. Her bir iftar yemeğinin hazırlanış süresi tarifinin için de ayrıca bulabilirsiniz.

8. Günün Ramazan İftar Menüsü

(1. Tarif) | Amasya ve Tokat Mutfağının En Özel Çorbası : Toyga Çorbası

Türk mutfağının geleneksel ve en özel çorbalarından biri.Sofranızın vazgeçilmez tadı olacak, sıcacık, mis gibi bir çorba tarifi.

(2. Tarif) | Görüntüsü, Lezzeti ve Kıvamı İle Enfes Bir Yemek : Tavuk Yahnisi

Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, oldukça doyurucu ve çok lezzetli bir ana yemek tarifi.

(3. Tarif) | O Kadar Güzel ki Bu Pilavın Tutkunları Var : Mercimekli Bulgur Pilavı

Bir çok yörede farklı adlarda hep yapılır. Antep yöresinde hasbeliaş derler, Birecik taraflarında haspeli aşı. Yanında yoğurt, cacık bir de olursa turşu servis etmeniz yeter. Ana yemek doyuruculuğunda, besleyici ve çok lezzetli yöresel bir pilav tarifi.

(4. Tarif) | Çıtır Çıtır Dokusu Ve Enfes Sosu İle Yemelere Doyamayacaksınız : Turp Mezesi

Her yemeğin yanına çok yakışacak, enfes lezzeti, çıtır çıtır dokusu ve özel sosu ile yemelere doyamayacağınız, bir meze tarifi.

(5. Tarif) | Lezzetiyle Damak Çatlatan Efsane Bir Tatlı : Taş Kadayıf

Adana, Hatay, Antalya ve Malatya başta olmak üzere birçok yörede sıkça yapılan dışı kıtır, hafif şerbetli ve içi bol cevizli geleneksel bir tatlı tarifi.

(6. Tarif) | Puf Puf Yumuşak, Aynı Fırından Alınmış Gibi : Çiçek Ekmek

Kabardıkça kabaran nefis bir ekmek tarifi. Kim sevmez ki bu ekmeği. Fırından çıkar çıkmaz nasıl bittiğini bile anlamazsınız. Üstü hafif çıtır, içi puf puf yumuşak. Tam ölçülü, aynı fırından alınmış gibi lezzetli ev yapımı çiçek ekmek tarifi.

Toyga Çorbası ile başladığımız 8. Günün Ramazan İftar Menüsü tariflerimizi Tavuk Yahnisi, Mercimekli Bulgur Pilavı, Turp Mezesi, Taş Kadayıf tarifleri ile devam edip, son olarak Çiçek Ekmek tarifi ile tamamladık.

İftar menümüzü beğendiyseniz, bu menüdeki iftar yemeklerini sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.