6. Günün Ramazan İftar Menüsü

6. Günün Ramazan İftar Menüsü

Menü İçeriği :

Tarifler :

Ramazanın 6. günün iftar menüsünü yöresel ağırlıklı yemeklerden seçtik. Hepsi yine olabildiğince ekonomik tarifler. Başlangıcı bir çok yörede farklı isimlerle bilinen, az malzemeli tam bir Anadolu çorbası olan sakala çarpan çorbası ile yaptık. Bu çorba hem doyurucu hem de lezzetli bir yöresel çorbadır.

Ardından tavuklu ana yemeklerin en güzellerinden bir tanesi olan buğu kebabı ile devam ediyoruz. Bu kebabın etlisi, köftelisi de yapılıyor ama tavuklusunun lezzeti hiç birinde yok. Yapacaksanız tavuklu yapmanızı tavsiye ederiz. Yanına da iki renkli arpa şehriye pilavı çok yakışıyor.

Salata olarak da içinizi ferahlatacak, yedikçe yedirtecek havuç taratoru tercih ettik. Tabi bir de ramazan pidesi tarifimiz var. Bu ramazan pidesi tarifimiz de çok güzel oluyor. Yumurtalı ve sütlü ramazan pidelerine alternatif olarak gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz.

Kapanışı da yine yöresel bir tatlı olan nevzine tatlısı ile yapıyoruz. Bugüne kadar adını duymadıysanız ya da adını duyup da denemediyseniz mutlaka denemeniz gereken çok özel bir tatlıdır kendileri.

İftar menüsündeki yemeklerin tamamını hazırlamanız yaklaşık 240 dk sürer. Her bir iftar yemeğinin hazırlanış süresi tarifinin için de ayrıca bulabilirsiniz.

6. Günün Ramazan İftar Menüsü

(1. Tarif) | Afyon Yöresinin Çok Bereketli Bir Yemeği : Sakala Çarpan Çorbası

Az malzeme ile kolayca yapabileceğiniz nefis bir yöresel çorba tarifi. Başta Afyon olmak üzere Anadolunun bir çok yöresinde yapılır. Sakala saran çorba, kesme çorba, bacaklı çorba, dul avrat çorbası gibi değişik isimlerle de anılır. Hem doyurucu hem lezzetli. Mutlaka deneyin derim.

(2. Tarif) | Şahane Lezzeti İle En Güzel Ana Yemeklerden Biri : Tavuklu Buğu Kebabı

Tadı damağınızda kalacak nefis bir kebap. Etlisi, köftelisi de yapılır ama en lezzetlisi tavuklu olanıdır şüphesiz. Sosuyla, sebzeleriyle, etiyle tam bir lezzet bütünleşmesi, nefis bir fırında tavuk yemeği.

(3. Tarif) | Vazgeçilmeziniz Olacak En Güzel Pilav Tarifi : İki Renkli Arpa Şehriye Pilavı

Ana yemeğinizin yanına çok yakışacak tane tane bir pilav tarifi.

(4. Tarif) | Yedikçe Yedirten Lezzet : Cevizli Havuç Tarator

Aniden gelen misafirlerinize çok kolay bir şekilde hazırlayacağınız, az malzemeli ve bir o kadar da lezzetli bir meze tarifi.

(5. Tarif) | Adı da Tadı da Çok Özel Bir Tatlı : Nevzine Tatlısı

Yapılışı da tadı da diğer şerbetli tatlılardan çok farklı. Bir kere tadanın bundan sonra hep aklında kalacağı çok özel ve güzel bir tatlı. Kayserinin en az mantısı kadar iddialı.

(6. Tarif) | Aynı Fırından Alınmış Gibi, Püf Noktaları İle : Hakiki Ramazan Pidesi

Evde kolayca yapabileceğiniz yumuşacık, orjinal ramazan pidesi tarifi.

Sakala Çarpan Çorbası ile başladığımız 6. Günün Ramazan İftar Menüsü tariflerimizi Tavuklu Buğu Kebabı, İki Renkli Arpa Şehriye Pilavı, Cevizli Havuç Tarator, Nevzine Tatlısı tarifleri ile devam edip, son olarak Orjinal Ramazan Pidesi tarifi ile tamamladık.

İftar menümüzü beğendiyseniz, bu menüdeki iftar yemeklerini sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.