Ramazanın ilk günün tatlı telaşının ardından bugün biraz daha hafif bir menü ile huzurlarınıza geldik. Bugünkü menümüz sebze ağırlıklı. Olabildiğince ekonomik. Tercih ettiğimiz yemeklerin içinde neredeyse et hiç yok. Hatta fiyatları mevsim seyrinin çok üzerinde giden kabak ve patlıcandan bile uzak durmaya çalıştık.
Bugünkü iftar menümüzde de, lezzetli ama sade bir yöresel çorbayı yine başlangıç olarak seçtik. Etli, kıymalı ya da tavuklu bir çorba olmasın istedik. Çünkü akabinde et yemeklerinin yerine geçebilecek doyuruculukla ve lezzette çok özel bir sebze yemeğimiz var. Resmen suyuna pide banılacak türden. Sebze yemeği olduğuna bakmayın, tek başına bile sizi doyurmaya yeter.
Akabinde ismiyle de tadıyla da güzel melek pilavı tarifimiz var. Dünkü menümüzde cennet çorbası vardı, bugün de melek pilavı ile devam edelim istedik. Ardından yapması çok basit bir yoğurtlu yancı olan atom ile devam ediyoruz. Acı sevenlerin, bayıla bayıla yediği bir lezzet. Özellikle pide ile uyumunu tarif edebilmek bile zor. Resmen damak çatlatan türden. Ardından hem hafif hem de yoğun bir tatlı olan huriye. Bu tatlının tarifi başka yerde yok. Kaşık kaşık yedirten, tam bir ramazan tatlısı. Son olarak da sütlü ramazan pidesi ile menümüzü tamamlıyoruz.
İftar menüsündeki yemeklerinin tamamını hazırlamanız yaklaşık 150 - 180 dk sürer. Her bir iftar yemeğinin hazırlanış süresi tarifinin için de ayrıca bulabilirsiniz.
2. Günün Ramazan İftar Menüsü
(1. Tarif) | İftar Sofralarına Yakışan Enfes Bir Çorba : Hanımağa Çorbası
Hem çok leziz, hemde oldukça besleyici, nefis bir çorba tarifi. İftar için harika bir başlangıç.
(2. Tarif) | Damak Çatlatan Lezzetiyle Enfes Bir Ana Yemek : Fırında Sebzeli Soslu Mantar
Mantarın en lezzetli hali açık ara budur. Kendisi, suyu, sosu o kadar güzel oldu ki davet sofralarına yakışır bir ana yemek oldu. Yapan çok beğenir, en özel mantar yemeği olur bizden söylemesi.
(3. Tarif) | Türk Mutfağının Açık Ara En Lezzetli Pilavı (Ve En Özel İsimli) : Melek Pilavı
İçindeki sebzelerle renklenen ve etle lezzetlenen, çok beğeneceğiniz, şık bir pilav tarifi. İftar menümüzün tek etli yemeği.
(4. Tarif) | Yedikçe Yedirten, Damak Çatlatan Bir Lezzet : Atom
Yapılışı kolay ve basit ama lezzeti tam bir olay. Resmen yok böyle bir lezzet diyorsunuz daha ilk çatalı aldığınızda. Halbuki içinde hep topu 3-4 malzeme var ama bu kadar tadı ile şaşırtır insanı. Yapıldığı gibi biter. Gözler daha yok mu der gibi ikinci servisi bekler.
(5. Tarif) | Adı da Tadı da Aklınızda Kalacak Enfes Bir Sütlü Tatlı : Huriye
Yapması kolay ve pratik. Kaşık kaşık yedirten enfes bir lezzet. Sütlü tatlı sevenler bu tatlıya bayılır. Bir yapan bundan sonra sürekli yapar.
(6. Tarif) | Üzeri Nar Gibi Kızarmış, Çıtır Çıtır, İçi İse Puf Puf Yumuşak : Sütlü Ramazan Pidesi
Klasik ramazan pidesinin daha da lezzetlendirilmiş hali. Harcında süt var. Üzerinde de nefis bir pide sosu. Bu sayede üzeri nar gibi kızarıyor. İçi ise puf puf yumuşacık kalıyor. Sütlü olduğu için lezzetini pastane pidesi gibi sanmayın, yine bildiğiniz fırıncı pidesi kıvamında oluyor. Evde yapabileceğiniz en kolay ramazan pidesi alternatiflerinden.
Hanımağa Çorbası ile başladığımız 2. Günün Ramazan İftar Menüsü tariflerimizi Fırında Sebzeli Soslu Mantar, Melek Pilavı, Atom Meze, Huriye tarifleri ile devam edip, son olarak Sütlü Ramazan Pidesi tarifi ile tamamladık.
İftar menümüzü beğendiyseniz, bu menüdeki iftar yemeklerini sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.
İftara Ne Yapsam?
Ramazana özel menülerimize alternatif olarak etli, tavuklu ya da sadece etsiz yemeklerden oluşan günlük yemek menülerimiz de var.