Özellikle bu günlerinde, iftarda neler yemeli? Ya da belki daha doğru bir soru olarak özellikle nelerden kaçınmalıyız? Oruçlu geçirilen uzun bir günün ardından ne ile orucumuzu açmalıyız? Ne kadar yemeliyiz?
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlılı iftar menülerinde özellikle şekerli ve kızartma yemeklerden kaçınmamız gerektiğini belirtiyor. Ana yemek olarak et yemekleri, tencere yemekleri tercih edebileceğimizi belirtiyor.
Özellikle piyazı öneriyor. Biz bu menümüzde yer vermedik fakat piyazı sofralarınızdan eksik etmeyin. Yemeklerin yanında ekmek ya da az miktarda pide tüketmenizde de hiçbir sakınca görmüyor.
Sağlıklı Karatay İftar Menüsü
Canan Karatayın belirttiklerini baz alarak sizlere hafif, sağlıklı bir iftar menüsü hazırladık.
Domates Çorbası ile başlayacağımız Canan Karatay Sağlıklı İftar Menüsü tariflerimize İzmir Köfte, Nohutlu Bulgur Pilavı tarifleri ile devam edip, son olarak Cacık tarifi ile tamamlayacağız.
Canan Karatay Sağlıklı İftar Menüsü , 4 tariften oluşan hafif, sağlıklı, dengeli ve diyet bir menüdür. Memünüz, çorba, et yemeği, pilav, cacık olmak üzere 4 ana kategoriden oluşmaktadır.
Memünüzün tamamını hazırlamanız en fazla 70 dk sürer. Aynı zamanda da oldukça pratik bir iftar menüsüdür.
Menümüzdeki her bir tarifin, adım adım hazırlanış fotoğraflı içeriğine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
(Tarif 1) Domates Çorbası Tarifi
(Tarif 2) İzmir Köfte Tarifi
(Tarif 3) Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi
(Tarif 4) Cacık Tarifi
Menümüzü beğendiyseniz, aşağıdaki sosyal paylaşım (beğen/paylaş) butonları ile sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
İftara Ne Yapsam?
Ramazana özel menülerimize alternatif olarak etli, tavuklu ya da sadece etsiz yemeklerden oluşan günlük yemek menülerimiz de var.