5. Günün İftar Yemeği Menüsü

5. Günün İftar Menüsü

İftar Yemekleri :

Tarifler :

Bıt Bıt Çorbası ile başladığımız 5. Günün İftar Yemeği Menüsü tariflerimize Mualla Yemeği, Atom Meze, Yumurtalı Ramazan Pidesi tarifleri ile devam edip, son olarak Portakallı Revani tarifi ile tamamladık.

5. Günün İftar Yemeği Menüsü

(1. Tarif) | Eskişehir Yöresine Ait, Oldukça Doyurucu ve Lezzetli : Bıt Bıt Çorbası

Davet sofralarını süsleyecek, oldukça doyurucu, pratik ve lezzetli bir çorba tarifi.

(2. Tarif) | Hatay Mutfağının Dillere Destan Bir Ana Yemeği : Mualla

Hatay yöresinde çokça yapılan bu yemek aslen Arap mutfağına ait bir yemektir. Şeyh Mualla, Şıh Mualla isimleri ile de bilinen bu yöresel yemek, etsiz olmasına rağmen oldukça doyurucu ve lezzetlidir.

(3. Tarif) | Yedikçe Yedirten, Damak Çatlatan Bir Lezzet : Atom Meze

Yapılışı kolay ve basit ama lezzeti tam bir olay. Resmen yok böyle bir lezzet diyorsunuz daha ilk çatalı aldığınızda. Halbuki içinde hep topu 3-4 malzeme var ama bu kadar tadı ile şaşırtır insanı. Yapıldığı gibi biter. Gözler daha yok mu der gibi ikinci servisi bekler.

(4. Tarif) | Herkes Fırından Hazır Aldığınızı Zannedecek, Püf Noktaları İle : Yumurtalı Ramazan Pidesi

Herkes pidesini evde kendisi yapsın diye tüm püf noktaları ile adım adım fırıncı usulü ramazan pidesi tarifi verdik. Bu pideler puf puf yumuşacık oldu. Üstelik kapalı bir şekilde muhafaza ettiğinizde de uzun süre bayatlamaz.

(5. Tarif) | Şerbetini Sünger Gibi Çeken, Tam Ölçülü Ve Çok Lezzetli Bir Tatlı : Portakallı Revani

Şerbetini sünger gibi çeken, tam kıvamında, yumuşaklığı ile damaklarınızda yer edinecek, yapımı ile oldukça kolay ve çok lezzetli bir tatlı tarifi.

5. Günün İftar Menüsü, 5 tariften oluşan hafif, sağlıklı, dengeli bir iftar menüsüdür. Menümüz, çorba, ana yemek, salata, tatlı olmak üzere 4 ana kategoriden oluşmaktadır.

İftar menüsündeki iftar yemeklerinin tamamını hazırlamanız yaklaşık 120-140 dk sürer. Her bir iftar yemeğinin hazırlanış süresi tarifinin için de ayrıca bulabilirsiniz.

İftar menümüzü beğendiyseniz, bu menüdeki iftar yemeklerini sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.