18. Günün İftar Menüsü, 5 tariften oluşan lezzetli ve keyifli bir iftar menüsüdür. Menümüz, çorba, ana yemek, pilav, salata, tatlı olmak üzere 5 ana kategoriden oluşmaktadır.
İftar menüsündeki iftar yemeklerinin tamamını hazırlamanız yaklaşık 150 - 170 dakika sürer. Her bir iftar yemeğinin hazırlanış süresi tarifinin için de ayrıca bulabilirsiniz.
18. Günün İftar Menüsü Yemekleri
(1. Tarif) | Bolu, Konya ve Kastamonunun Hem İsmiyle Hem Lezzetiyle Şaşırtan Çorbası : Mülayim Çorbası
Pratik yapımı ve muhteşem lezzeti ile çok beğeneceksiniz. Bolu, Konya, Karaman, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Çorum ve Kastamonu yörelerinde sıkça yapılan hem lezzeti hem de ismiyle sizi şaşırtacak nefis bir yöresel çorba tarifi.
(2. Tarif) | Kabağın En Lezzetli ve Şık Sunumlu Hali : Kabak Kebabı
Kısa sürede kolayca hazırlayabileceğiniz en güzel fırın yemeklerinden biri. Evde kabak varsa mutlaka denemelisiniz. Hem yapması kolay hem çok pratik hem de lezzetli mi lezzetli.
(3. Tarif) | Sofraların Vazgeçilmezi, Tam Kıvamında Tane Tane Bir Pilav : Püf Noktaları İle Pirinç Pilavı
Tane tane dökülen, mis gibi tereyağı kokan, et yemeklerinin ve sulu yemeklerinin yanında yerini alan nefis bir pilav tarifi.
(4. Tarif) | Kebap Sofralarına En Çok Yakışan Salata Tarifi : Gavurdağı Salatası
Gaziantep mutfağına ait, yedikçe yedirten, nefis bir salata tarifi.
(5. Tarif) | Lezzetiyle Damak Çatlatan Efsane Bir Tatlı : Taş Kadayıf
Adana, Hatay, Antalya ve Malatya başta olmak üzere birçok yörede sıkça yapılan dışı kıtır, hafif şerbetli ve içi bol cevizli geleneksel bir tatlı tarifi.
Mülayim Çorbası ile başladığımız 18. Günün Ramazan Menüsü tariflerimizi Kabak Kebabı, Pirinç Pilavı, Gavurdağı Salatası tarifleri ile devam edip, son olarak Taş Kadayıf tarifi ile tamamladık.
İftar menümüzü beğendiyseniz, bu menüdeki iftar yemeklerini sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.
İftara Ne Yapsam?
Ramazana özel menülerimize alternatif olarak etli, tavuklu ya da sadece etsiz yemeklerden oluşan günlük yemek menülerimiz de var.