Salçalı Mantar Çorbası ile başladığımız 2. Günün İftar Yemeği Menüsü tariflerimize Trakya Kapama, Patates Tarator, Ayva Hoşafı tarifleri ile devam edip, son olarak Hasuda Tatlısı tarifi ile tamamladık.
2. Günün İftar Yemeği Menüsü
(1. Tarif) | Herkesin Bilip Yapması Gereken Az Malzemeli En Güzel Çorbalardan Biri Budur : Salçalı Mantar Çorbası
Doyuruculuğu ile içinizi ısıtacak, lezzeti ile damaklarda iz bırakacak, yapımı oldukça kolay, pratik ve içerisindeki malzemelerle tadına doyamayacağınız nefis bir çorba tarifi.
(2. Tarif) | Bir Yiyenin Bir Tabak Daha İstediği Trakya Mutfağının Asırlık Bir Ana Yemeği : Trakya Kapama
Davet sofralarına yakışacak, oldukça basit, bir o kadar lezzetli, aynı zamanda oldukça bereketli ve doyurucu bir yöresel yemek tarifi.
(3. Tarif) | Yedikçe Yedirtecek Lezzet : Patates Tarator
Hem kolay, hem de az malzemeli, nefis bir salata tarifi.
(4. Tarif) | Tam Kıvamında, Pratik Ve Çok Lezzetli : Ayva Hoşafı
Pratik yapımı, enfes tadı ve görüntüsü ile çok seveceğiniz, lezzetli bir hoşaf tarifi.
(5. Tarif) | Her Yörede Yapılışı Farklı Olsa da Bu Tatlının En Güzeli Böyle Yapılır : Hasuda Tatlısı
Tokat başta olmak üzere Bayburt, Erzurum, Amasya ve Kars yörelerinin vazgeçilmez bir tatlısı. Her yöre de hem adı hem de yapılışı az az farklı. Her damağa uyan, kaşık kaşık yedirten bu enfes tatlının en güzel tarifi tam olarak bu şekildedir.
2. Günün İftar Menüsü, 5 tariften oluşan pratik ve lezzetli bir iftar menüsüdür. Menümüz, sebze çorbası, ana yemek, tarator, hoşaf, yöresel tatlı olmak üzere 5 ana kategoriden oluşmaktadır.
İftar menüsündeki iftar yemeklerinin tamamını hazırlamanız yaklaşık 140-160 dk sürer. Her bir iftar yemeğinin hazırlanış süresi tarifinin için de ayrıca bulabilirsiniz.
İftar menümüzü beğendiyseniz, bu menüdeki iftar yemeklerini sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.
İftara Ne Yapsam?
Ramazana özel menülerimize alternatif olarak etli, tavuklu ya da sadece etsiz yemeklerden oluşan günlük yemek menülerimiz de var.