3. Günün Ramazan İftar Menüsü

3. Günün Ramazan İftar Menüsü

Menü İçeriği :

Tarifler :

Ramazanın 3. gününe özel hazırladığımız iftar menümüz yine dolu dolu bir iftar menüsü. Özellikle Ramazanın ilk günlerinde pidesiz olmasın istiyoruz iftar sofraları. O yüzden yine bir pide tarifine yer veriyoruz menümüzde. Bunun haricinde her evde bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz nefis bir yöresel çorba ile başlıyoruz menümüze. Kütahya yöresinin çok özel bir lezzeti. Büyük küçük herkesin çok beğendiği, her damağa hitap eden bir tarif. Ana yemek gibi çorba derler ya işte tam da o türden bir yemek.

Ardından özel sosu sayesinde fırında bile pişse asla kurumayan, lokum gibi yumuşacık etleri ile çok lezzetli bir ana yemek ile devam ediyoruz. Fırında tavuk şiş. Kim yaptıysa çok beğendi dediğimiz tariflerimizden. Ardından şuan en bol ve en uygun bulabileceğiniz sebze olan pırasalı bir pilav geliyor. Pirinç ve bulgura en güzel alternatif olan arpa şehriyeden. Açıkçası kebabın yanına en çok bu tarz pilavlar yakışıyor. Arzu ederseniz sade de yapabilirsiniz tabi. Ve yanında yine şuan en bol bulunan sebzelerden biri olan pancar ile hazırladığımız enfes bir salata var. Roka ile pancarın uyumuna bayılacaksınız gerçekten. Tüm bu menünün yanına bir de restoran usulü tırnak pidemiz var. Hazır fırını ana yemek için yakmışken, pideleri de gönderin yanında.

Kapanışı da mis gibi portakal aroması ve kokusuyla bütünleşmiş nefis bir tatlıyla yapıyoruz. Portakallı revani. Ölçüsü, kıvamı tam ayarında nefis bir şerbetli tatlı.

İftar menüsündeki yemeklerinin tamamını hazırlamanız yaklaşık 150-180 dk sürer. Her bir iftar yemeğinin hazırlanış süresi tarifinin için de ayrıca bulabilirsiniz.

3. Günün Ramazan İftar Menüsü

(1. Tarif) | Kütahya Yöresinin Kaşık Kaşık Yedirtecek, Enfes Çorbası : Sıkıcık Çorbası

Kütahya yöresinin, yedikçe tadına doyamayacağınız, meşhur ve çok lezzetli çorbası.

(2. Tarif) | Özel Sosu Sayesinde Tadına Doyum Olmaz : Fırında Tavuk Şiş

Lokum gibi yumuşak etleri ile enfes bir lezzet. Yapması en kolay tavuk yemeklerinden ama bu sunumu ile tam bir ziyafet ana yemeği. Özel bir sos ile marine ettik, fırında pişmesine rağmen hiç kurumadan pişti.

(3. Tarif) | Pratik Ve Çok Lezzetli : Pırasalı Arpa Şehriye Pilavı

Pirinç pilavı yerine tercih edebileceğiniz, oldukça pratik, doyurucu ve çok lezzetli bir pilav tarifi.

(4. Tarif) | Bir Salata Bu Kadar mı Lezzetli Olur : Rokalı Pancar Salatası

Pancar ile rokanın uyumu mükemmel. Tatlı kırmızı pancar rokanın tüm acılığını alıp, götürüyor, geriye tadına doyumsuz nefis bir lezzet kalıyor. Şık sunumlu enfes bir meze tarifi.

(5. Tarif) | Şerbetini Sünger Gibi Çeken, Tam Ölçülü Ve Çok Lezzetli Bir Tatlı : Portakallı Revani

Şerbetini sünger gibi çeken, tam kıvamında, yumuşaklığı ile damaklarınızda yer edinecek, yapımı ile oldukça kolay ve çok lezzetli bir tatlı tarifi.

(6. Tarif) | Kebapçılarda, Dönercilerde Yediğinizin Bire Bir Aynısı : Tırnak Pide

Çok az malzeme ile hazırlayıp, çok beklemeden kısa sürede mayalandıracağınız ve çabucak pişirebileceğiniz tam kıvamında tırnak pide tarifi.

Sıkıcık Çorbası ile başladığımız 3. Günün Ramazan İftar Menüsü tariflerimizi Fırında Tavuk Şiş, Pırasalı Arpa Şehriye Pilavı, Rokalı Pancar Salatası, Portakallı Revani tarifleri ile devam edip, son olarak Tırnak Pide tarifi ile tamamladık.

İftar menümüzü beğendiyseniz, bu menüdeki iftar yemeklerini sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.