Öksürüğe İyi Gelen Karışımlar

Kuru incir ve zeytinyağlı öksürüğe iyi gelen karışım tarifimizi sizlerle daha önce paylaştık. Yine sitemizde bulunan ballı limonlu zencefil karışımı da hem içimi ve tüketimi lezzetli hem de soğuk algınlığı için sifa kaynağı. Bu iki şifalı yazımıza bakmanızı tavsiye ederiz.

Öksürüğe iyi geldiği bilinen bir başka geleneksel yöntem de ballı karabiberdir. Bu karışımı ara ara birer tatlı kaşığı olarak tüketilirseniz illaki faydasını görürürsünüz.

Öksürüğe iyi geldiği söylenen başka bir karışımda kuru soğan, limon suyu, ılık su, sarımsak, tarçın ve zencefil kullanılarak hazırlanan doğal öksürük şurubudur.

Doğal Öksürük Şurubu (Kuru Soğan, Zencefilli Karışım) Malzemeleri Nelerdir?

1 orta boy kuru soğan
1 limonun suyu
1 su bardağı ılık su
4-5 yemek kaşığı bal
Sarımsak (1 diş)
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)

Doğal Öksürük Şurubu (Kuru Soğan, Zencefilli Karışım) Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru soğanı ve sarımsağı soyun. Sonra küp küp doğrayın ve derin bir kavanozun içine koyun. Üzerine daha önce kaynatıp ılıklaştırdığınız suyu ilave edin. Kavanozun kapağını kapatım 3-4 saat kadar bekletin. Bu süre zarfında soğanın suyunu saldığını göreceksiniz.

Kavanozun içindeleri çalkayıp, iyice karışmasını sağlayın. Bir tülbent ya da kefkir kullanarak süzün.

Süzdüğünüz, doğal öksürük şubunun suyuna 4-5 yemek kaşığı bal ilave edin. Arzu ederseniz bal oranını biraz daha arttırır ya da azaltabilirsiniz. Sonra limon suyunu ilave edin. Zencefil ve tarçını da ilave edip, karıştırın.

Tamamen doğal öksürük şurubu yapmak işte bu kadar kolay. Bu karışımı gün içinde ara ara 1er yemek kaşığı olarak tüketebilirsiniz.

Kuru soğan, ballı ve zencefilli doğal öksürük şubunuz sizlere şifa getirsin.

Afiyet İle Kalın,

Her hakkı saklıdır. © 2012 - 2024 Resimli ve Videolu Yemek Tarifleri | www.ye-mek.net (@yemeknet)

Yasal Uyarı : Bu sitedeki tüm yazılı ve görsel içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile saklıdır. Hiç bir suret ile kopyalanamaz ve kullanılamaz.