Ramazan ayında dengeli beslenmenin önemi
Günlük hayatımızda önemli bir yer teşkil eden Ramazan ayında dengeli beslenmenin püf noktalarını sizlerle paylaşacağız. Biliyorsunuz ki Ramazan ayı dengeli beslenme açısından sıkıntı bir ay fakat bu durum bizim dengeli beslenmemize engel değil. Hatta ve hatta Ramazan ayının bize eksileri olduğu kadar artıları da var.Gelin bunlardan size bahsedelim.
Ramazan ayında uzun süre aç kaldığımız için vücudumuz gerekli enerjiyi hazır yağ depolarından temin edecek. Bu sayede vücudumuzdaki gereksiz yağlardan kurtulup güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz. Beden sıhatimize kavuşabiliriz.
Fakat bunu aç kalarak ya da az yemek yiyerek hatta en zararlısı sahur yapmayarak başaramayız. Doğru beslenerek hem oruçlu olduğumuz sürece zinde kalmayı hem de aynı zamanda vucumuzdaki fazla yağların yakılmasını sağlayabiliriz.
Peki ramazan ayında nasıl dengeli beslenirim?
İftardan sahura kadar 2,5 - 3 litre su tüketmeliyiz.
Protein ve Komplex karbonhidratlar tüketmeliyiz.Bunları internetten araştırarak bulabilirsiniz.
Doymuş yağlardan uzak durun özellikle kızartmalardan.
Şekeri azaltın mümkünse kullanmayın. Şeker vücudumuzda yağ olarak depolanır ve gereksiz kilo alımına sebep olur.Bir çok kişinin hatası fazla şeker tüketmektir.
Beyaz ekmek ve hamur işi tüketmeyin. Fazla pide tüketiminden de kaçının. Kepekli veya bol tahıllı ekmek tüketebilirsiniz.
Su orunı yüksek meyveleri tüketin. Ev yapımı meyve suları ve kompostalar yine tercihiniz olabilir.
İftardan çorba ile başlayın. Çorba içtikten sonra mutlaka 5-10dk ara verin. Dinlenin. Sonra diğer yemeklerinize devam edin.
Gün Gün Ramazan İftar ve Sahur Menüleri
Afiyet İle Kalın,